Kazushi Ono debutarà amb l'OBC a la Sagrada Família

El director japonès obre una nova etapa amb un concert molt especial obert a la ciutadania

Kazushi Ono, director de l’OBC.

Kazushi Ono, director de l’OBC. / ELISENDA PONS

2
Es llegeix en minuts
MARTA CERVERA / BARCELONA

Kazushi Ono debutarà com a titular de l’OBC amb un concert gratuït a la Sagrada Família el 20 de setembre que ve. L’orquestra interpretarà obres de Vivancos, Mozart, Fauré i Takemitsu. Les 1.500 entrades es repartiran a través d’un sorteig que es realitzarà entre tots els sol·licitants entre el 18 de maig i el 18 de juny, bé a la web de l’OBC o de la Sagrada Família.

Ono vol imprimir un estil propi a la formació catalana que presenta una original imatge a la portada del programa de la temporada 2015-16, en què els músics i ell apareixen divertint-se al terrat, les finestres i els balcons d'un edifici modernista. «Aquesta fotografia concentra la creativitat, el sentit de l’humor, la frescor i l’emoció que l’OBC i aquest país contenen», va destacar Ono. «M’encanta i segur que qui vingui a escoltar-nos compartirà amb nosaltres aquests sentiments. Junts hem de generar i transmetre entusiasme», va afegir en la presentació de la seva primera temporada.

Més de 80 obres simfòniques

Comptarà amb més de 80 obres simfòniques i hi participaran grans solistes com els violinistes Isabelle Faust i Joshua Bell, els violoncel·listes Alisa Weilerstein i Gautier Capuçon i el pianista Lang Lang, que a més de tocar  dirigirà l’OBC. Entre els directors convidats figuren Pinchas SteinbergClemens Schuldt i Vassily Sinaisky.

El pressupost artístic de l’OBC és de 2.373.000 euros, 300.000 més que la temporada actual.

Cine i música

Els programes simfònics dedicats a bandes sonores tornaran a tenir una presència destacada. Gladiator i La maldición de la perla negra, de la saga Piratas del Caribe, es veuran amb música en directe. Un concert dedicat a Danny Ellman, compositor de capçalera de Tim Burton, tanca l’apartat de música i cine que s’ha convertit en un ganxo ideal per atraure nous públics a l’OBC, segons va confirmar Valentí Oviedo, gerent de l’Auditori. I vist que rebaixar els preus també ha funcionat entre el públic jove, les entrades per a menors de 35 anys seguiran baixant. Passaran de 20 a 18 euros.

Brahms i Beethoven

Notícies relacionades

El període clàssic tindrà una presència important en les temporades de Kazushi Ono. «Brahms serà un dels eixos sobre els quals treballaré. Les seves simfonies, com les de Beethoven, em permetran construir una  base sòlida amb l’OBC sobre la qual edificar», va dir Ono, que el 2015-16 dirigirà la Quarta simfonia de Brahms, però també Dafne i Chloe, de Ravel. Amb sis peces serà el compositor més interpretat seguit de Mozart, amb cinc; Prokófiev, Xostakóvitx i Beethoven, amb quatre, i Schumann, Txaikovski, Mahler, Falla, Sibelius i Parra, amb dues. D’aquest últim, compositor català resident a l’Auditori i el Palau, s’escoltaran InFALL i Wilde Suite, dirigides per Ono.

El director acabarà la temporada amb la dramàtica Simfonia núm. 13 de Xostakóvitx i la inclassificable Missa de Bernstein, amb blues, soul, rock i música simfonicocoral.

Temes:

OBC