MÚSIC CONFLICTIU

L'exbateria d'AC/DC es declara culpable per amenaces de mort

El veterà músic va trucar a un soci per demanar-li que li "traguessin" de sobre un exguardaespatlles reconvertit en assistent i la seva filla, de 10 anys

L'excomponent de la banda de rock australiana també estava acusat de possessió de drogues

Phil Rudd, davant el tribunal de Tauranga, a Nova Zelanda, on s’ha declarat culpable d’amenaçar de mort un empleat. 

Phil Rudd, davant el tribunal de Tauranga, a Nova Zelanda, on s’ha declarat culpable d’amenaçar de mort un empleat.  / Christine Cornege (AP)

1
Es llegeix en minuts

L'exbateria del grup de rock australià AC/DC, Phil Rudd, s'ha declarat aquest dimarts culpable d'amenaçar de mort un empleat i la seva filla de 10 anys, i de possessió de drogues davant un tribunal de Nova Zelanda, ha informat la premsa local.

Segons la fiscalia Rudd, de 60 anys, va fer les amenaces per telèfon el 26 de setembre i això va portar la policia a realitzar un registre a la casa del músic a Matua, a l'illa Nord, on va trobar 0,71 grams de metamfetamina i 130 de cànnabis.

El veterà músic va trucar a un soci per demanar-li que le "traguessin" un exguardaespatlles reconvertit en assistent personal a qui volia acomiadar.

"VAIG PER TU"

L'endemà va trucar a l'empleat per preguntar-li si anava a la feina i quan aquest va dir que sí, Rudd li va contestar "vaig per tu i et mataré".

Les trucades es van fer poc després que el primer disc en solitari de Rudd, 'Head Job', publicat a l'agost, "no funcionés bé", cosa que, segons el portal neozelandès Stuff, va enfurir el músic, que va decidir acomiadar diversos empleats, incloent-hi la víctima.

El jutge del tribunal de Tauranga va mantenir la llibertat condicional a Rudd --que inicialment havia negat haver fet les trucades telefòniques-- fins que es dicti sentència el dia 26 de juny.

L'advocat Craig Tuck va dir que buscarà l'aixecament dels càrrecs contra el veterà músic en un cas que va atribuir a una "trucada malhumorada".

ALTRES CASOS

El mes de novembre passat, la Policia va retirar per falta de proves els càrrecs d'instigació per cometre dos assassinats contra Rudd, que inicialment va ser acusat d'intentar contractar uns sicaris.

Rudd va ser absolt l'any passat per un tribunal de Nova Zelanda d'haver mentit sobre el seu consum de drogues en un informe per renovar la seva llicència de pilot d'helicòpters.

Notícies relacionades

El bateria, únic integrant d'AC/DC nascut a Austràlia, es va traslladar a Nova Zelanda el 1983 després d'abandonar el grup de rock al qual es va tornar a unir el 1994.

Rudd va deixar de nou el grup a principis d'any i va ser reemplaçat per Chris Slade, amb qui AC/DC va actuar la setmana passada al festival Coachella, als Estats Units. 

Temes:

AC/DC