ENTREVISTA AMB EL PERIODICO.CAT

Leopoldo Pomés: "Sempre vaig a favor de la persona que retrato"

El polifacètic fotògraf, publicista i restaurador parla de la seva vida i del seu treball darrere de la càmera

"Els artistes sempre fem les coses perquè la gent les vegi i ens digui que li agraden. En aquest sentit, la fotografia s'assembla a la cuina", assegura

Entrevista amb el fotògraf Leopoldo Pomés, que estrena exposició retrospectiva a la Pedrera. / MÒNICA TUDELA

1
Es llegeix en minuts
Mònica Tudela
Mònica Tudela

Periodista

Especialista en fotografia i video

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Aquesta informació es va publicar el dia 09/03/2015. El contingut fa referència a aquesta data.

Leopoldo Pomésfotògraf, publicista i empresari restaurador, va obrir fa unes setmanes les portes del seu estudi a EL PERIÓDICO per conversar distesament sobre el seu treball i la seva carrera. A l'entrevista gravada en vídeo, l'artista repassa la seva trajectòria des dels seus inicis fins als seus projectes més recents.

"Els artistes fem coses perquè la gent les vegi i ens digui que li agraden. En aquest sentit, la fotografia és com la cuina o l'escriptura. Té el mateix component de treballar perquè els altres et vegin", assegura Pomés, que encara avui treballa amb la càmera. "Sempre porto a sobre una càmera petita, d'aquelles compactes. I a vegades em sento malament per no portar una càmera més gran, però m'és més pràctic. Hi ha alguns retrats a persones difícils de fotografiar que he aconseguit fer precisament perquè portava a sobre una d'aquestes càmeres petites", reflexiona l'autor.

Mestre del retrat

Notícies relacionades

En l'entrevista Pomés parla de com va començar a treballar en el món de la fotografia i de com aquesta disciplina li ha permès accedir a un univers atractiu. Mestre del retrat, Pomés assegura: "Sempre vaig a favor de la persona que retrato. Intento que aquesta persona em sedueixi quan li faig la foto. Quan aquesta persona em vampiritza, premo el botó. Si aconsegueixo això, crec que he fet un bon retrat. Però fer un bon retrat és molt difícil. Sempre tinc por, em fa un gran respecte".

Pomés també parla de com van ser els seus inicis en el món de la publicitat i del seu important treball al capdavant de les campanyes de Freixenet durant anys. "Des que vaig començar a fer publicitat em va canviar la vida. No em posaré mai en contra de la publicitat ni renegaré dels meus treballs publicitaris. Va ser apassionant", comenta.

Temes:

Fotografia