Una boja carrera cap a l'altar

María Valverde i Dani Rovira roden a Barcelona 'Ahora o nunca'

Rodatge d’’Ahora o nunca’ de Maria Ripoll. / periodico

3
Es llegeix en minuts
ANNA ABELLA / BARCELONA

Perseguit per cinc policies britànics i esquivant una riuada de sorpresos passatgers que arrosseguen les maletes per les cintes transportadores mecàniques d'un pavelló de Fira Barcelona Gran Via -que a la gran pantalla es convertirà en un concorregut aeroport londinenc- l'actor Dani Rovira fuig desesperat, com un home enamorat, i corre com un esperitat. És una de les escenes que ahir dirigia la cineasta Maria Ripoll a la capital catalana, on fa tres setmanes que roda Ahora o nunca, una «divertida comèdia romàntica d'acció, en què no paren de passar coses, una mica entre Resacón en Las Vegas i La boda de mi mejor amiga», i en què María Valverde interpreta el paper de la núvia.

«Eva (María Valverde) i Àlex (Dani Rovira) formen una parella consolidada, en què hi ha molt amor, que decideix casar-se al lloc on es van enamorar, en un poblet del sud d'Anglaterra. Ella és allà, amb les seves amigues i la seva sogra, fent els preparatius del casament, mentre el nòvio, el seu pare i el seu sogre (encarnats per Jordi Sánchez i Joaquín Núñez), que han d'agafar un avió amb la maleta que porta el vestit de núvia, viuen una peripècia rere l'altra per arribar fins on són elles», explica Ripoll (Tortilla soup, Lluvia en los zapatos, Tu vida en 65'), entre presa i presa de la pel·lícula, que s'estrenarà el 19 de juny del 2015 i compta amb un pressupost de 2,9 milions d'euros.

CARRERA D'OBSTACLES

Persecucions, una vaga de controladors, un comiat de soltera en què Valverde i companyia tenen molts números d'acabar rodant turó avall rere un cobejat formatge anglès juntament amb els coratjosos veïns, un aterratge a Ams-terdam on no falta alguna visita a un coffee shop... tota una carrera d'«obstacles», com apunta el productor Francisco Ramos, que posen a prova l'amor dels protagonistes. «¿L'amor podrà superar-los?», interroga. «L'espectador desitjarà que acabin junts, però... ¿ho aconseguiran?», afegeix amb suspens Maria Ripoll.

Però en un casament no hi poden faltar els convidats, i els d'aquest viatgen en autocar, en una també mogudeta road movie, en un repartiment en què figuren també Mireia Portas, Gracia Olayo, Yolanda Ramos, Alicia Rubio, Marcel Borrás, Clara Lago, Víctor Sevilla, Carlos Cuevas, Marta Pérez, Anna Gras i la cantant Melody (que debuta), que doten d'un aire coral la pel·lícula, produïda per Zeta Cinema i Atresmedia Cine.

Moments abans de rodar una de les escenes finals, María Valverde, amb una ja nodrida carrera a l'esquena, en què figura el ja famós paper de Babi, amb Mario Casas, a les hipertaquilleres i no menys hiperromàntiques Tres metros sobre el cielo i Tengo ganas de ti, també coproduïdes per Zeta Cinema, es confessa «vergonyosa», «una mica perduda» i gairebé com «si estigués perdent la virginitat», referint-se, puntualitzem, a la comèdia. «És un repte perquè el gènere té codis totalment diferents dels que havia experimentat. Tot és nou i fa una mica de vertigen. Però els meus col·legues m'estan ajudant molt, sobretot el Dani, que és un mestre de l'humor. És com fer risoteràpia». «Es llança, es tira al fang», l'alaba la seva partenaire.

En canvi, per a Rovira, bregat còmic i monologuista que presentarà la pròxima gala dels premis Goya, i, segons Ripoll, «amb un sentit de l'humor que li surt de manera natural», Ahora o nunca és la seva segona pel·lícula després del recent èxit d'Ocho apellidos vascos, però no per això sent cap mena de «pressió» i es troba com peix a l'aigua. «Sé que no sóc Robert De Niro», diu fent broma. «El personatge d'Álex és el gendre que a tota mare li agradaria tenir. És maniàtic i li agrada l'ordre i tenir-ho sempre tot planificat, però aquí veu com tot se li complica si vol arribar fins a la seva xicota», explica l'actor.

PART GAMBERRA

Notícies relacionades

Sobre el seu paper d'Eva, María Valverde el compara amb el personatge de Babi en les adaptacions de les novel·les de Federico Moccia. «És més adulta, però també té llum i il·lusió. Però aquí crec que estic alliberant una part de mi que estava oculta, més gamberra, amb uns canvis d'humor, passant del riure al plor...». Perquè, atenció, pot ser que hi hagi algú que intenti trencar l'amor i la química entre tots dos.

A l'equip, que ja ha rodat durant dues setmanes a Camprodón (Ripollés), encara li queda una altra setmana de feina a Barcelona per després volar també a Amsterdam i a la petita localitat de Castle Combe, al sud d'Anglaterra.