Roger Mas obrirà el Mercat de Música Viva de Vic cantant en gal·lès amb el grup Plu

La fira se celebrarà del 18 al 21 de setembre i acollirà l'actuació de 57 formacions

Roger Mas, en un moment de la seva actuació a la sala Barts.

Roger Mas, en un moment de la seva actuació a la sala Barts.

2
Es llegeix en minuts

El solsonès Roger Mas i el grup gal·lès Plu seran els encarregats d'inaugurar la 26a edició del Mercat de Música Viva de Vic (MMVV), que acollirà un total de 57 grups, 27 procedents de Catalunya, 14 de la resta d'Espanya i 14 propostes internacionals, segons han informat avui els organitzadors.

La cita, que es desenvoluparà entre el 18 i el 21 de setembre, presentarà una vintena d'estrenes oficials de treballs discogràfics, entre els quals destaquen els nous àlbums d'Adrià Puntí, Raimundo Amador, Miquel Serra, Ian Sala, Anna Roig i Beach Beach, entre altres.

El conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, ha augurat que "la contractació musical es recuperarà el 2014 en comparació amb el 2013, possiblement l'any en què es va contractar menys", i ha confiat que els bolos creixaran a partir d'aquest estiu gràcies a l'augment de festivals a Catalunya.

L'objectiu del MMVV és que tots els concerts donin resposta als programadors nacionals i internacionals que cada any visiten Vic per facilitar precisament la contractació i la compravenda de produccions musicals.

Mercat d'instruments

"Com a novetat, aquest any s'acollirà per primera vegada la Fira Music, un mercat d'instruments nous i de segona mà que incrementarà les oportunitats de negoci dels professionals assistents", ha explicat el director artístic del MMVV, Marc Lloret.

L'escenari de la Catedral passa a ser Atlantic Connection, amb tres propostes arribades des de Portugal, Galícia i el País Basc: Primitive Reason, O Sonoro Maxín i Oreka.

"El MMVV sempre ha defensat la diversitat d'estils musicals per donar més sortida a tots els grups, i aquest any ha fet un esforç per augmentar la presència de grups de músiques del món i jazz", ha comentat Lloret.

Entre els grups de fusió de diversos estils hi ha Zebda, Primitive Reason, Pegasus, Johanna Borchet, La Cafetera Roja, Bruut, Mamzelles, Calima o Sonido guay ñeñé, entre molts altres.

El toc popular i festiu el posaran grups com Fundación Tony Manero, Rapsusklei, Joana Serrat, Joan Colomo, Bongo Botrako, Barbara i les morenos i The Penguins.

En aquesta edició, el MMVV continua apostant per la nova creació amb els premis Puig-Porret, que guardonen la creació d'un espectacle de música en directe.

Dins del Mercat, a més de la línia de programació de festival, tindrà lloc el MVLab, un espai de trobada que congregarà professionals relacionats amb el sector musical que té com a objectiu "promoure la contractació", ha explicat Lloret.

Les activitats es desenvoluparan als mateixos vuit escenaris de l'anterior edició, tot i que aquest any s'hi afegirà el temple romà.

Concurs Sona 9

La festa també compta amb dos espais OFF: Sona 9 i VicSona, organitzats pel grup Enderrock i el Departament de Joventut de l'Ajuntament de Vic, respectivament.

Notícies relacionades

El Sona 9 és una de les plataformes musicals de grups emergents més importants de Catalunya, en què, a través d'un concurs, el primer guanyador aconsegueix la gravació i edició d'un disc amb un productor professional, una gira de concerts per Catalunya i la gravació d'un videoclip.

El VicSona és una mostra de grups musicals joves de la ciutat de Vic i de la comarca d'Osona que, amb prèvia selecció, actuen durant els dies en què es desenvolupa el mercat.