Mariona Carulla vol seguir al capdavant de l'Orfeó Català

L'actual presidenta es presentarà a les eleccions previstes per al pròxim 24 de juliol

Desafia el sector crític a exposar el seu programa perquè els socis decideixin

Mariona Carulla, presidenta de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana.

Mariona Carulla, presidenta de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana. / FERRAN SENDRA

2
Es llegeix en minuts

La Junta de l'Associació Orfeó Català, que governa el Palau de la Música de Barcelona, ha convocat eleccions a l'entitat musical per al pròxim 24 de juliol; coincideix així amb l'assemblea general de socis. Mariona Carulla, que presideix l'entitat des que es va descobrir l'escàndol Millet, es tornarà a presentar a les eleccions, com ja ho va fer el 2010. Al setembre, coincidint amb la nova temporada, la nova junta podrà emprendre la seva feina.

Carulla va estar sospesant la seva continuïtat i al final, després de consultar-ho amb la seva família, va optar per la reelecció, perquè va sentir "el suport de socis, cantants i professionals de la casa". La seva intenció és "consolidar el projecte que hem fet en aquests quatre anys i llançar noves propostes".

Balanç positiu

Segons la seva opinió, la majoria dels socis de l'Orfeó Català estan satisfets amb la gestió de l'actual junta. L'augment del públic i de l'oferta de concerts són altres punts a valorar en la seva gestió. La presència més gran dels cors a la programació i la seva projecció internacional són punts a favor seu. L'Orfeó Català va actuar l'any passat a Viena, aquest a Lisboa i el pròxim anirà a Londres.

Carulla no tem la competència del sector crític que, batejat amb el nom 'Socis de l'Orfeó', lidera l'extresorer de la institució Pablo Duran. Aquest grup acusa els actuals gestors de "falta de transparència, ocultació, incompliment dels estatuts, irregularitats i una gestió deslleial cap a l'Associació i a favor de la Fundació" del Palau.

Carulla els va instar a explicar-ho i convèncer la resta de socis, aprofitant les eleccions. "Sempre he cregut en la democràcia i crec que si es presenta una altra candidatura és el millor que pot passar, perquè això t'anima, t'obliga a estar actiu i alerta", va dir Carulla.

L'actual presidenta de l'entitat pensa mantenir en el seu equip la majoria dels seus membres, que han treballat dur per superar la mala imatge del Palau després de l'escàndol Millet. Però, malgrat els seus esforços, no han aconseguit ampliar la base de socis de l'Orfeó.

Només 1.200 socis amb vot

Notícies relacionades

Dels 1.700 socis que té l'Associació Orfeó Català, només podran votar uns 1.200, ja que només es pot votar després de demostrar una antiguitat superior a dos anys. Aquesta xifra és inferior als 1.700 que es van poder presentar a les últimes eleccions el 2010. En aquell moment, i malgrat la importància dels comicis, els primers sense Millet, hi van participar 800 persones.

L'actualització de la llista original de socis amb dret a vot, un cop eliminats els que han mort i els que no pagaven la quota, és responsable d'aquesta baixada, va explicar Carulla.