LA GRAN FESTA DE LA MÚSICA

Justin Timberlake es corona als Billboard amb set premis

La 'resurrecció' de Michael Jackson i les actuacions de Jennifer Lopez, Ricky Martin i Shakira van donar brillantor a la nit

Miley Cyrus va versionar 'Lucy in the sky with diamonds', dels Beatles

El gran moment de la vetllada va arribar amb l’aparició de Michael Jackson en forma d’holograma que entonava ’Slave to the Rhythm’. / periodico

3
Es llegeix en minuts

Justin Timberlake s'ha coronat aquest diumenge com el rei de la gala dels Billboard amb set guardons, incloent-t'hi el d'artista i artista masculí de l'any, en una festa on Shakira i Ricky Martin han posat la brillantor amb les seves actuacions i on Jennifer Lopez ha rebut un homenatge a la seva carrera.

Timberlake ha sumat també els trofeus a l'artista del Top Billboard 200, artista de cançons de ràdio, artista de R&B, àlbum de R&B i àlbum Billboard 200, aquests dos últims pel disc 'The 20/20 Experience'.

En el seu discurs d'agraïment per l'estatueta a l'artista de l'any ha donat les gràcies "a tothom, excepte a Donald Sterling", propietari de l'equip de la NBA Los Angeles Clippers, a causa dels seus comentaris racistes, que han generat una gran polèmica en la societat nord-americana.

Timberlake és copropietari d'una franquícia de la NBA, els Memphis Grizzlies.

La banda local Imagine Dragons va aconseguir cinc premis, mentre que Pharrell, Robin Thicke i T. I. se'n van emportar quatre cadascú.

Lorde i Perry

La neozelandesa Lorde, de 17 anys, va obtenir el trofeu a l'artista revelació, mentre que Katy Perry va aconseguir el guardó a l'artista femenina. Per la seva part, Justin Bieber va posar el seu nom al premi d'artista social i Eminem va posar la seva firma al trofeu d'artista de rap.

Imagine Dragons va ser nomenat millor artista de rock; Marc Anthony es va erigir com a millor artista llatí, i Daft Punk va regnar en la categoria de millor artista de dance o música electrònica.

Anthony també va triomfar amb '3.0' i 'Vivir mi vida' en les categories de millor àlbum llatí i millor cançó llatina, respectivament.

Presència llatina

El pes de les tres hores de cerimònia, celebrada a l'hotel MGM de Las Vegas (Nevada), el van portar les actuacions musicals, entre les quals van destacar les ofertes per artistes llatins com Pitbull, Jennifer Lopez, Shakira (que va cantar 'Empire', abans de retrobar-se amb la seva parella, el futbolista Gerard Piqué, entre bastidors), i Ricky Martin, que va posar el públic dret amb el seu tema 'Vida'.

Pitbull i López van ser els encarregats d'obrir el xou amb l'ajuda de la brasilera Claudia Leitte per entonar 'We are one (Ole Ola)', l'himne del pròxim Mundial de Futbol, i després va arribar el torn de joves promeses com OneRepublic, Ariana Grande i Iggy Azalea.

Als EUA van causar enrenou els problemes de Kendall Jenner, del clan de les televisives Kardashian, per presentar OneRepublic.

Després d'aquest petit contratemps, van prendre el testimoni Luke Bryan ('This is how we roll' i 'Play it again'); Katy Perry, via satèl·lit amb la cançó 'Birthday'; Imagine Dragons ("Tiptoe"), i el duet format per Miranda Lambert i Carrie Underwood amb 'Something bad'.

Precisament Underwood va aconseguir el Milestone Award, decidit pels fans a través d'una votació per internet.

Aparició estel·lar

El gran moment de la vetllada, presentada pel raper Ludacris, va arribar amb l'aparició de Michael Jackson en forma d'holograma entonant 'Slave to the rhythm', un dels temes del disc pòstum recentment publicat, 'Xscape'.

L'actuació va provocar sorpresa i fins i tot llàgrimes entre alguns dels presents.

La gala va continuar amb l'energia de Lorde ('Tennis court'), John Legend ('All of me'), una versió de The Beatles a càrrec de Miley Cyrus ('Lucy in the sky with diamonds'), la col·laboració entre Jason Derulo, Snoop Dogg i 2 Chainz ('Talk dirty') i el nou treball de Robin Thicke, 'Get her back', en al·lusió als problemes amb la seva dona, Paula Patton.

Homenatge a Jennifer Lopez

Però la traca final va arribar de la mà de Jennifer Lopez, que va rebre el guardó Icon Award, el màxim honor de l'esdeveniment en reconeixement a la trajectòria d'un artista.

Notícies relacionades

Lopez, la quarta persona que rep el premi després de Neil Diamond, Stevie Wonder i Prince, ho va celebrar cantant 'First love', pertanyent al seu desè disc d'estudi, titulat 'AKA'.

"La música sempre ha sigut el meu primer amor", va indicar des de l'escenari l'artista d'origen porto-riqueny, que es va emocionar al recordar els seus fills: "Sou la llum del meu amor i la raó per la qual faig tota la resta".