estiu a tot ritme

Jeff Beck obrirà el Mas i Mas Festival

La mostra acollirà 300 recitals entre el 10 de juliol i el 31 d'agost

El guitarrista Jeff Beck tocarà el 10 de juliol.

El guitarrista Jeff Beck tocarà el 10 de juliol. / EL PERIÓDICO

2
Es llegeix en minuts
NÚRIA MARTORELL
BARCELONA

Un dels millors guitarristes de l'actualitat i tota una llegenda del rock, Jeff Beck, obrirà la 12a edició del Mas i Mas Festival el pròxim 10 de juliol. Amb la seva tècnica brillant, el seu afany innovador i la seva forta personalitat (que ja exhibia quan formava part de Yarkbirds), amb un to entre melancòlic i urgent, actuarà al Poble Espanyol a manera de première d'un cartell que es reactivarà el 30 de juliol i es prolongarà fins al 31 d'agost. Beck, que aquest any celebra el seu 70 aniversari immers en una gira mundial, tindrà com a teloner el barceloní Álex Zayas amb Guitarshock.

El Palau de la Música serà l'important epicentre de la mostra amb les actuacions dels pianistes Alba Ventura (4 d'agost), Lluís Rodríguez Salvà (18 d'agost) i Vestard Shimkus (25 d'agost), i de la cantant Lucy Lummis, que vestirà de llarg el seu disc de debut, With the best in town, una orquestra dirigida per Joan Albert Amargós en què figura Lluís Vidal (5 d'agost).

Una altra formació de caràcter orquestral, la Barcelona Big Blues Band, recalarà també a la sala modernista amb el saxofonista Dani Nel·lo com a convidat, que compartirà la programació del 26 d'agost a la nit amb l'estrella de rhythm'n'blues Mike Sánchez. El festival ofereix un altre reclam com serà el debut al Palau (29 d'agost) del gran Aloe Blacc. La seductora veu del nord-americà ha conquistat el mercat internacional amb el seu tercer disc, Lift your spirit (amb el hit Wake me up, número u a 102 països). Obrirà la vetllada la cantant catalana de soul Izah.

A L'ANTIC MERCAT DEL BORN/ A la Sala Moragues del Born Centre Cultural, se celebrarà el cicle Sona el món i torna el Born tots els divendres i dissabtes d'agost. Inaugurarà aquest cicle i la sala Maria del Mar Bonet, acompanyada pel guitarrista Borja Penalba. I una altra actuació destacada en aquest enclavament serà la de Gemma Humet, que protagonitzarà el recital de clausura, el 30 d'agost.

Mas i Mas Festival manté els 30 Minuts de Música al Museu, amb concerts com el que acollirà el Museu d'Història de Barcelona a càrrec del pianista Daniel Ligorio (1 d'agost). I després de l'èxit de l'any passat, la Banda Municipal de Barcelona dirigida per Salvador Brotons tornarà a ocupar la plaça del Rei amb un concert gratuït (31 de juliol). Mentre que les emblemàtiques sales que poblen una altra plaça, la Reial, es tornaran a convertir en un formiguer d'interessants artistes.

Notícies relacionades

El Jamboree acollirà un cartell ple de figures del jazz i del blues com el llegendari Paquito D'Rivera (del 30 de juliol al 4 d'agost), Freddy Cole (5 i 6 d'agost), Benny Golson (8 i 9 d'agost), Lucky Peterson Band (13 i 14 d'agost), Mina Agossi Quartet (15 i 16 d'agost), China Moses & Ralph Lemonier (20 i 21 d'agost) i Alyth McComarck & Fran Harrison Trio (29 i 30 d'agost). I la sala flamenca Los Tarantos acollirà l'espectacle de Nino de los Reyes Punta y Tacón durant totes les nits del mes d'agost.

Mas i Mas Festival comptarà amb més de 300 actuacions i aspira a aglutinar uns 40.000 espectadors aquest estiu. Les entrades sortiran demà a la venda.