sèrie mítica de la bbc

50 anys de 'Doctor Who'

Syfy estrena un capítol especial amb aparicions sorpresa

Una imatge de l’episodi especial de ’Doctor Who’.

Una imatge de l’episodi especial de ’Doctor Who’. / SYFY

1
Es llegeix en minuts
EL PERIODICO
BARCELONA

El canal de pagament Syfy estrena a Espanya, aquesta nit, a les 22.25 hores, l'episodi especial de Doctor Who, que la BBC va emetre el mes de novembre passat per celebrar el 50è aniversari d'una de les sèries mítiques de la història de la televisió. Titulat El día del Doctor, aquest episodi és el penúltim de Matt Smith com a protagonista de la ficció i inclou aparicions estel·lars com les dels actors David Tennant i John Hurt.

Notícies relacionades

Aquest capítol va registrar xifres rècord en la seva estrena simultània al novembre. Es va emetre en directe en més de 90 països d'arreu del món i va superar els 10 milions d'espectadors només al Regne Unit.

La trama se situa en els últims dies de la Guerra del Temps. Al seu planeta natal, Gallifrey, el Doctor de la Guerra (John Hurt), es planteja destruir els dos bàndols (els Daleks i els Senyors del Temps) per posar fi al conflicte. Això provocarà una trobada amb les seves futures encarnacions, el doctor número 10 (David Tennant) i l'11 (el citat Smith), cosa que donarà lloc a una aventura divertida, emocionant i plena de referències, un homenatge als 50 anys d'història de la sèrie. També faran aparició dues de les companyes del doctor, Rose (Billie Piper) i Clara (Jenna Coleman), i hi haurà algun cameo sorpresa. Ha estat descrit pel productor de la sèrie, Marcus Wilson, com «una carta d'amor als fans». Peter Capaldi és ja l'intèrpret número 12è del personatge.