ELS PREMIS DE LA PREMSA CINEMATOGRÀFICA

José Sacristán rebrà el primer premi Feroz d'honor

El guardó especial recau en 'Ilusión', gamberra pel·lícula de Daniel Castro que encomana amor al cine

Imatge d’arxiu de José Sacristán.

Imatge d’arxiu de José Sacristán.

1
Es llegeix en minuts
OLGA PEREDA / Madrid

Es guanyava la vida venent llibres de Cercle de Lectors pels camerinos dels teatres, on anava, a més, per veure les cuixes de "noies", com Concha Velasco. José Sacristán, amb 50 anys de professió a l'esquena, rebrà el primer premi Feroz de Honor, guardó concedit per la Associació d'Informadors Cinematogràfics d'Espanya (AICE), que atorgarà una estatueta Especial a 'Ilusión', pel·lícula de Daniel Castro que encomana amor per les ganes de fer cine encara que sigui amb les butxaques buides.

La cerimònia dels Feroz, patrocinada per Gas Natural Fenosa i Callao City Lights, tindrà lloc el 27 de gener al cine Callao de Madrid, serà presentada per l'actriu Alexandra Jiménez i estarà dirigida pel cineasta Paco Cabezas.

Notícies relacionades

Al Feroz de Sacristán, nascut a Chinchón el 1937, se sumarà dos guardons mçes que l'actor –història viva del cine i el teatre espanyol-- ha rebut l'últim any. En la passada edició dels Goya, va rebre un goya, el primer de la seva filmografia. Ho va fer per 'El muerto y ser feliç', rodada pel franctirador Javier Rebollo. A l'octubre, el Pepe que se'n va anar a Alemanya va ser homenatjat a la Seminci de Valladolid, on va rebre l'Espiga d'Honor amb la seva estimada Concha Velasco.

Mentrestant, a la mateixa cerimònia, el pamplonès Daniel Castro, guionista de cine i televisió, recollirà el seu Feroz Especial (guardó atorgat a pel·lícules que haurien merescut més sort comercial) per 'Ilusión', un divertit film on ha fet el que li ha donat la gana i on ha retratat, sense voler, molts cineastes. Explica la història d'un aspirant a director (el mateix Castro) que somia fer realitat una pel·lícula musical sobre els Pactes de la Moncloa. L'argument és tan estrambòtic com tot el film, dirigit, protagonitzat i produït pel mateix Castro, que va tirar dels seus estalvis per realitzar el seu debut com a director. Va ser el més fresc, simpàtic i gamberro vist a l'últim Festival de Màlaga.