Lou Reed mor per complicacions derivades del trasplantament de fetge

El músic va ingressar la setmana passada a l'hospital però va decidir tornar a casa quan li van dir que no havia cap més tractament

1
Es llegeix en minuts

El metge de Lou Reed, Charles Miller, ha confirmat aquesta matinada a The New York Times que complicacions derivades del trasplantament de fetge a què es va sotmetre a l'abril han estat la causa de la mort del músic, aquest diumenge. Miller ha revelat que Reed, de 71 anys, va ingressar la setmana passada a la Clínica Cleveland, a Ohio, on el van intervenir, per rebre tractament, però va tornar a casa quan els metges li van comunicar que no s'hi podia fer res. "Tots vam estar d'acord que havíem fet tot el que podíem", ha afirmat el metge.

Sobri des dels 80 i fidel practicant del tai-txi, després del trasplantament, que en principi va anar bé, Reed va afirmar que ell era "un triomf de la medicina, la física i la química moderna" i va assegurar que es trobava "més fort que mai".

De fet, Reed va estar actiu i treballant fins a l'últim moment. Hores abans que s'anunciés la seva mort, als seus comptes de Twitter Facebook va publicar un últim missatge titulat 'La porta' amb una fotografia d'un cartell amb la seva imatge que apareix enganxat a la porta d'entrada d'un edifici.

"Era un mestre"

La notícia de la seva mort ha commocionat el món de la música i ha suscitat una allau de reaccionsIrvine Welsh --en la seva adaptació al cine de 'Trainspotting' va fer descobrir als més joves el tema 'Perfect Day'-- expressava la seva tristesa a través de Twitter. "Era una estrella. Gràcies Lou per haver-nos cedit 'Perfect Day' per a 'Trainspotting", ha escrit el cineasta britànic.

Notícies relacionades

 La mítica banda The Who li ha dedicat un missatge al·lusiu a un dels grans èxits de Reed, 'Walk on the wild side'. "RIP Lou Reed. Walk on the peaceful side". L'actriu Susan Sarandon també ha tuitejat que "Nova York ha perdut un dels seus més significatius representants".

Entre els centenars de missatges n'hi ha un que resumeix el sentiment general davant la mort d'aquesta icona del pop. L'ha escrit David Bowie al seu compte de Facebook: "Era un mestre".