CARTA OBERTA DE LA CANTANT IRLANDESA

Sinéad O'Connor llegeix la cartilla a Miley Cyrus

{Sinéad} {OConnor}

{Sinéad} {OConnor}

2
Es llegeix en minuts
SERGIO SILVA
BARCELONA

Aquesta informació es va publicar el dia 03/10/2013. El contingut fa referència a aquesta data.

La cantant irlandesa Sinéad O'Connor, coneguda per les seves polèmiques declaracions i extravagàncies diverses als anys 90, va escriure ahir una carta oberta a Miley Cyrus després que l'exnoia Disney confessés que el seu últim vídeo -on apareix despullada sobre una bola de demolició- s'havia inspirat en el de No-

thing Compares 2 U, l'èxit més gran de la irlandesa. En el text, aquesta adverteix la jove sobre els perills del món de l'espectacle i de les conseqüències que pot arribar a tenir la «prostitució» a la qual, segons ella, està sent sotmesa.

«A la indústria musical li importes una merda tu i tots nosaltres», proclama l'artista, de 46 anys, al seu blog, abans d'il·luminar Cyrus -que té 20 anys però que en fa 8 que està dins del negoci- explicant-li les interioritats del show business. «Ells prostituiran tota la teva vàlua, fent-te creure hàbilment que és el que tu has volgut fer. I quan acabis havent d'anar a rehabilitació com a conseqüència d'haver estat prostituïda, ells estaran prenent el sol als iots que hauran comprat venent el teu cos, i en aquell moment et sentiràs molt sola», sentencia O'Connor, que també es preocupa per l'impacte de l'artista en altres dones.

Notícies relacionades

«NO ET PREOCUPES PER TU» / «No deixes de transmetre que d'alguna manera és guai ser prostituïda, i no ho és, Miley. És perillós», continua la irlandesa, que apunta a la noia com la principal causant de la seva situació. «Ningú que es preocupi per tu recolzaria que et prostituïssin així... i amb ningú també em refereixo a tu mateixa. Sí, estic suggerint que no et preocupes per tu. I això ha de canviar», diu O'Connor, que potser desconeix que va ser el mateix pare de Cyrus, el cantant de country Billy Ray Cyrus, el que va vendre al seu dia la seva filla a la factoria Disney. Ara és la seva mare, Tish, la que porta la carrera de la seva polèmica descendent amb el mànager de Britney Spears, Larry Rudolph.

«VULL SER UNA CALENTA» / «No deus haver pensat de despullar-te a sobre de l'escenari, ¿oi?» li va preguntar la princesa del pop a Cyrus mentre gravaven un duet per al nou treball de l'exprotagonista de Hanna Montana. «Ho he intentat, però la MTV no em deixa», va dir l'artista, a qui sembla que no la preocupa gens estar seguint els passos de la seva companya de factoria (Spears també va debutar a la televisió com a noia Disney). Lluny de tenir por d'acabar igual que la intèrpret de Baby one more time- que va arribar a perdre la custòdia dels seus fills i es va veure sotmesa a la tutela legal del seu pare després d'innombrables entrades i sortides de centres de rehabilitació-, Cyrus va fer tota una declaració d'intencions al documental sobre la seva vida que la MTV va estrenar ahir. «Vull ser una calenta com Britney», deia Cyrus, a qui només el temps ensenyarà si hauria d'haver fet cas o no als consells d'O'Connor quan en va tenir oportunitat. És a dir, ara.