Jennifer Lopez lamenta la seva actuació al Turkmenistan

Demana disculpes a través d'un comunicat després de cantar 'Happy birthday' a un dels dictadors "més repressius" segons Human Rights Foundation

Jennifer Lopez ha comunicat que en cas que hagués tingut coneixement de la situació no hi hauria assistit / periodico

2
Es llegeix en minuts

La cantantJennifer Lopez ha emès avui un comunicat dedisculpadesprés de cantar dissabte passat per aGurbanguly Berdimuhamedow, el president del Turkmenistan, considerat un dels règims més repressius del món. Durant el concert li va cantar 'Happy birthday' al dictador, cosa que va disparar les crítiques de Human Rights Foundation (HRF), organització defensora dels drets humans.

El Turkmenistan és un dels països més opacs del món i també un dels més rics, gràcies a les seves ingents reserves d'hidrocarburs.

Desconeixement

López ha reaccionat davant les crítiques emetent un comunicat, publicat pel portal E! News. Explica que la cantant nord-americana d'origen porto-riqueny havia estat contractada per a un concert "patrocinat" pel gegant China National Petroleum Corporation (CNPC) i "presentat per als seus executius locals al Turkmenistan". És a dir, el concert no es tractava d'un "acte governamental" ni era de "naturalesa política".

"El concert va ser aprovat pels seus representants; si s'hagués tingut coneixement de problemes de Drets Humans de qualsevol mena, Jennifer no hi hauria assistit", afegeix la nota.

El mànager de l'artista, Benny Medina, va dir al portal TMZ que l'equip de la cantant no es va assabenter de la presència del mandatari en l'esdeveniment fins a instants abans que López comencés a cantar.

Segons el comunicat, López va cantar el 'Happy birthday' al líder del Turkmenistan, que complia 56 anys, després que el grup CNPC l'hi sol·licités en l'últim moment abans que l'artista pugés a l'escenari.

Incongruència

L'actuació de l'artista es va produir a penes unes setmanes després que aparegués al costat de Beyoncé en el cartell d'un concert benèfic al Twickenham Stadium de Londres, per recaptar fons per a l'ONG Chime for Change (Sons per al canvi), una organització fundada per la firma ModaGucci que busca promoure el desenvolupament de nenes i dones desafavorides a nivell global.

El març de 2011, López va rebutjar fer un concert privat per al líder libi Muammar al-Gaddafi, que estava disposat a pagar fins a 2 milions de dòlars per l'actuació de l'artista. Beyoncé i Nelly Furtado, que sí que van acceptar la proposta milionària de la família del líder libi, van anunciar posteriorment el seu interès que els diners que van ingressar anessin a causes benèfiques.

Sorpresa

Notícies relacionades

Un membre del equip de J. Lo s'interrogava al seu compte de Twitter: "Em pregunto on són els fans de J.Lo a Turkmenistan", un país on l'accés a internet està estrictament controlat per l'Estat.

Per a l'exrepública soviètica de Turkmenistan, un país musulmà, l'actuació de López va ser tota una novetat. Que executés des de l'escenari moviments lascius per al president, dos ministres, ambaixadors i patrons de societats estatals i que tots aplaudissin entusiasmats va ser una cosa inèdita.