Imany obrirà el San Miguel Mas i Mas Festival

La sensual cantant i ex model francesa comptarà amb Sara Pi com a telonera

La sensual cantant i exmodel Imany inaugurarà la mostra.

La sensual cantant i exmodel Imany inaugurarà la mostra. / SAN MIGUEL FESTIVAL MAS I MAS

2
Es llegeix en minuts
MARTA CERVERA / Barcelona

La seductora veu de la cantant i exmodel francesa Imany, descendent d'una família de les illes Comores, obrirà l'11a edició del San Miguel Mas i Mas Festival al Palau de la Música el 26 de juliol. La seva telonera serà Sara Pi, una sorprenent musa del soul catalana que amb el seu primer disc, 'Burning', s'ha guanyat un bon nombre de fans.

«El festival sempre ha recolzat els artistes locals però aquesta vegada va més enllà fent que Sara, una artista local, l'inauguri al Palau», va destacar ahir Joan Mas, ànima de la mostra que permet als que no fugin de la ciutat a l'agost poder seguir disfrutant de gairebé tots els gèneres musicals a Barcelona amb concerts la majoria d'una hora a preus assequibles, entre 7 i 10 euros.

Gairebé 400 actuacions

Gairebé 400 actuacions protagonitzats per 575 intèrprets ofereix aquest estiu el San Miguel Mas i Mas Festival. La sala principal del Palau de la Música només acull dos concerts, el primer i l'últim. Aquest any els encarregats d'acomiadar la festa seran Joan Chamorro, Andrea Motis i altres figures del jazz local. 

La resta d'actuacions es reparteixen en diverses sales de Barcelona a les quals aquest any s'incorpora Apolo, on s'escoltarà el jazz còsmic de Sun Ra Arkestra (21 d'agost), nou anys després de la seva última visita, i el brasiler Hermeto Pascoal (29 de juliol), llegenda viva i mestre d'artistes consagrats del seu país com Caetano Veloso i Carlinhos Brown. També a Apolo l'aclamat trompetista de jazz Erik Trufazz presentarà el seu nou treball 'El temps de la revolució'.

Jazz amb Lu Donaldson

La música electrònica es podrà disfrutar al Moog, on actuaran DJ de la talla d'Angel Molina, i el jazz al Jamboree, que acollirà entre altres el veterà saxofonista Lu Donaldson (1 i 2 d'agost) i Pedro Iturralde (27 i 28 de juliol), que presentarà el seu últim disc 'Etnofonías'.

El Museu d'Història de Barcelona (Muhba), a més de concerts de cambra i lied amb obres de Granados, Mompou, Bach, Schönberg, Prokófiev i Milhaud, entre altres, oferirà una sèrie de conferències amb motiu del centenari de l'associació de música Da Camera (1913-1936). El pianista Daniel Ligorio oferirà un monogràfic Gershwin (12 i 13 d'agost) i l'Ensemble XXI de l'Orquestra de Cambra del Penedès s'atreveixen amb 'Pierrot Lunaire' (1 de setembre). Els concerts del Muhba estaran precedits per una actuació a la pròxima plaça del Rei el 31 de juliol de la Banda Municipal, dirigida per Salvador Brotons, que oferirà famoses obertures de les òperes de Wagner i Strauss.  

Notícies relacionades

La sala d'assaig de l'Orfeó Català del Palau de la Música reunirà, entre altres, intèrprets de gospel, tango i cançó d'autor, entre altres. Niño Josele s'encarregarà d'obrir l'espai aquest any amb un concert entre el flamenc i el jazz en què tocarà amb el pianista Joan Díaz i el contrabaixista Pau Lligadas (1 d'agost). El flamenc el servirà diàriament el conjunt Aroma Flamenco al cèntric tablao Tarantos.