LA citA MUSICAL D'OSONA

Un Mercat d'estrenes

La mostra de Vic celebrarà 25 anys amb un cartell ple de primícies

1
Es llegeix en minuts
JORDI BIANCIOTTO
BARCELONA

El Mercat de Música Viva de Vic fa pinya amb l'escena catalana en un programa de 52 concerts (13 menys que l'any passat) en què destaquen un bon nombre d'estrenes: concerts de presentació de discos d'artistes com Els Pets, La Troba Kung-Fú, Refree, La Iaia, Anímic i Maria Coma, a més a més de la inèdita aliança de Sisa, Quimi Portet i Joan Miquel Oliver (Antònia Font) en l'espectacle inaugural. Serà la 25a edició de la mostra, que se celebrarà del 12 al 15 de setembre vinent.

Un Mercat de recursos econòmics retallats, perquè el seu pressupost és de 833.250 euros, un 9,7% menys que el del 2012. El seu director artístic, Marc Lloret (també codirector de PopArb i teclista de Mishima), va parlar ahir, en la seva presentació, de «redimensió» del programa, si bé hi va treure ferro i va assegurar que «no és un drama ni una mala notícia».

En la seva 25a edició, el Mercat ha volgut rendir homenatge a tots els directors artístics de la seva història, sis, cada un dels quals ha programat un concert. Així, Víctor Jou (1989-90) ha elegit el jove grup barceloní Mercy, Mercy Soul; Ramon Muntaner (1991-93) s'ha tret de la màniga l'aliança de Sisa, Portet i Oliver, i Carles Sala (1994-2001), l'estrena de La Troba Kung-Fú. Jordi Turtós (2002-03) ha seleccionat elBestiaride Cabo San Roque; Manel Montañés (2004-07), Tui Higgins & Xavier Monge Jazz Project, i Lluís Puig (2008-10), The New Catalan Ensemble amb Andrea Motis i Joan Chamorro.

Notícies relacionades

FESTA POPULAR / En paral·lel a la graella de concerts del teatre Atlàntida, epicentre de la mostra, i a l'activitat comercial del recinte firal del Sucre, la plaça Major de Vic aportarà al Mercat, com és habitual, un ingredient popular i programarà, el divendres 13 de setembre, concerts de Che Sudaka i Macaco, i el dissabte 14, el Petit de Cal Eril i Delafé y Las Flores Azules.

Altres punts d'interès de la programació són les actuacions de Juan Perro (amb quartet), Standstill y Esperit!, així com l'aliança de Llibert Fortuny amb Diego Amador. La parcel·la internacional del Mercat, molt reduïda en les últimes edicions, inclou actuacions del grup francès Zenzile i la cantant capverdiana Carmen Souza.