Sisa, Quimi Portet i Joan Miquel Oliver actuaran junts al Mercat de Vic

La mostra comptarà amb les estrenes de discos d'Els Pets, La Iaia, Refree i Anímic

El cantant i compositor presenta un tema del seu treball ’Viatge a Montserrat’ / MARIESA GONZÁLEZ / RICARD FADRIQUE

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO/ Barcelona

Trio inèdit per donar el tret de sortida a la 25a edició del Mercat de Música Viva de Vic. Jaume Sisa, Quimi Portet i Joan Miquel Oliver actuaran junts per primera vegada en aquesta indispensable cita anual, que se celebrarà del 12 al 15 de setembre. Arran de les retallades en el pressupost (de prop d'un 10%), el director artístic de la mostra, Marc Lloret, ha explicat que el festival s'ha hagut de "redimensionar".

La programació inclourà un total de 52 concerts, 13 menys que en l'edició anterior. I per celebrar aquest mig segle de vida, el MMVV oferirà sis actuacions gratuïtes. Respecte de les estrenes, presentaran els seus nous discos Els Pets (que iniciaran a Vic la seva gira el pròxim 13 de setembre), La Iaia, Refree i Anímic, entre altres.

Nous projectes

El Mercat acollirà en els quatre dies que durarà projectes nous, com els de Llibert Fortuny i Diego Amador, l'aventura en solitari de Pepino Pascual, el nou espectacle de Standstill o Seward.

María Coma, guanyadora del Premi Puig-Porret 2012, donarà a conèixer el seu nou disc, nou instrument i nou espectacle; i Juan Perro presentarà la seva nova formació de quartet amb la qual girarà durant tot 2014, amb Joan Vinyals a la guitarra, Gabriel Amargant al saxo i David Pastor a la trompeta, amb la qual repassarà temes dels seus últims discos i algun de nou. La programació gratuïta, pensada per al gran públic, es concentrarà divendres i dissabte a la plaça Major i al Sucre.

Oques Grasses, Che Sudaka i Macaco seran els protagonistes del divendres a la plaça Major, i Toundra, Standstill i The Suicide of Western Culture tocaran en la nit de rock del divendres al Sucre. Aquest mateix espai acollirà l'endemà una nit de hip hop i a la plaça actuaran El Petit de Cal Eril i Delafé y las Flores Azules.

El pressupost del Mercado puja aquest any a 833.000 euros, un 9% menys que en l'edició de 2012, quan es van rebre més de 131.000 espectadors i es van acreditar 1.066 professionals, entre agents, programadors i músics.

Notícies relacionades

L'edició de 2012 del Mercat va generar més de 3 milions d'euros en contractes, segons un estudi dut a terme per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

Aquest estudi va determinar que per cada euro invertit per les institucions públiques al Mercat es van generar 8,3 euros sobre l'economia i 4,7 sobre la indústria musical.