Nou càrrec

Joaquim Molins, president del patronat del Liceu

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
BARCELONA

Joaquim Molins (Barcelona, 1945) ocuparà durant cinc anys el càrrec, de nova creació, de president del patronat i de la comissió executiva del Gran Teatre del Liceu. Un nomenament que es va decidir ahir durant una reunió presidida pel president de la Generalitat, Artur Mas.

Joaquim Molins és enginyer industrial i màster en Economia i direcció d'Empreses pel IESE. Durant la seva trajectòria política, va ser diputat per CiU a Madrid, conseller de Comerç i Turisme i de Política Territorial i Obres Públiques, així com candidat a l'alcaldia de Barcelona. Ja retirat de la vida política, l'any passat va ser escollit conseller delegat de Barcelona Regional, l'agència metropolitana de desenvolupament urbanístic i d'infraestructures.

Aquest nomenament és fruit de les modificacions en els estatuts del Liceu que es van aprovar el 16 de juliol del 2012 i que tenen com a objectiu el manteniment de la qualitat artística, la consolidació del projecte musical i la funció social del teatre, tot això reforçat pel pes del mecenatge, tant empresarial com particular. Per un altre costat, segons un comunicat que va enviar ahir el Liceu, es preveu la congelació de les aportacions de les administracions a les noves xifres establertes per a la temporada 2012-2013.

Notícies relacionades

NOU CICLE / El Liceu inicia avui el cicle Actuem pel Liceu, organitzat per la plataforma del mateix nom, amb una audició que inclou peces de Verdi, Bizet i Toldrà. Les entrades seran de lliure accés, encara que es podrà realitzar una aportació voluntària a la sortida (amb l'objectiu de recaptar fons per al coliseu).

El recital d'avui se celebrarà a la Sala Romano Gandolfi, comptarà amb les interpretacions de les mezzosopranos Lola Casariego, Marta Polo i Jossie Pérez, la soprano María Hinojosa, els tenors Airam Hernández i Vicente Ombuena i el pianista Mark Hastings.