Anar al contingut

SALÓ DEL MANGA

Els actors de doblatge de 'Bola de drac' publiquen un llibre

Marc Zanni i Joan Sanz llancen 'La sèrie de la teva vida', on expliquen anècdotes de la sèrie d'animació i del món del doblatge

JOSEP M. BERENGUERAS / Barcelona

Tenen una veu molt característica. I només cal conversar amb ells 15 segons per adonar-se que les seves veus són calcades de les dels protagonistes de 'Bola de drac'. Marc Zanni i Joan Sanz són els actors de doblatge que van posar veu a Son Goku i Vegeta, respectivament, al 'Bola de drac' en català, i van donar a la mítica sèrie creada per Akira Toriyama un so especial que va captivar centenars de milers de catalans durant diverses generacions. “'Bola de drac' va canviar la nostra vida i la d'una generació”, destaca Zanni, que relata com els taxistes el reconeixen així que s'asseu al seient de darrere i diu l'adreça on es dirigeix.

'La sèrie de la teva vida' és un llibre autoeditat pels actors i el periodista Victor Sarsal (es pot comprar al Saló del Manga de Barcelona o a través de la pàgina de Facebook del llibre, i pròximament estarà a Amazon) pensat per als que van seguir la sèrie des de la seva primera emissió però també per als nous fans de la sèrie, ja que l'emissió de Dragon Ball Z Kai a TV-3 va permetre tornar a reunir els actors de doblatge gairebé 20 anys després per doblar, de nou, aquells personatges mítics.

Els autors recorden en la publicació anècdotes de la sèrie, aclareixen dubtes sobre el doblatge i relaten qüestions com, per exemple, la dificultat de doblar les lluites entre personatges de les 280 pàgines del llibre.

El llibre va ser presentat al Saló del Manga, però els protagonistes iniciaran una gira per tot Catalunya per presentar-lo.

0 Comentaris
cargando