CÒMIC

Els xefs Ferran Adrià i Hiroyoshi Ishida escalfaran els fogons del Saló del Manga

La cita del còmic japonès unirà la cuina d'El Bulli amb la del restaurant Mibu de Tòquio

Els 20 anys de 'Dragon Ball' a Espanya se celebraran amb una exposició i un rècord Guinness

Ferran Adrià i Hiroyoshi Ishida, en una vinyeta del manga ’Mibu-el Bulli’, de Dai Ochiai i Naomi Tanaka.

Ferran Adrià i Hiroyoshi Ishida, en una vinyeta del manga ’Mibu-el Bulli’, de Dai Ochiai i Naomi Tanaka. / DAI OCHIAI / NAOMI TANAKA

1
Es llegeix en minuts

ElSaló del Manga de Barcelona comença a escalfar els fogons d'una edició que se centrarà en lagastronomia japonesa. Un mestre de la cuina catalana, Ferran Adrià, i un mestre de la cuina nipona,Hiroyoshi Ishida, exposararan les seves arts culinàries en la cita del còmic que tindrà lloc de l'1 al 4 de novembre al palau núm. 2 de Fira de Barcelona a Montjuïc.

Els dos xefs reviuran l'estada que l'exclusiurestaurant Mibu de Tòquio va fer a ElBulli el 2003, en unes jornades que van unir els dos temples culinaris i de les quals va sorgir la publicació del màniga 'Mibu-el Bulli', del dibuixant Dai Ochiai i la guionista i divulgadora Naomi Tanaka. Amb Albert Raurich, antic cap de cuina d'El Bulli i artífex del barceloní Dos Palillos, protagonitzaran una singular 'masterclass' culinària establint llaços d'unió entre el Japó i el Mediterrani.

Exposició 'Manga a la carta'

A més d'ells una legió de xefs japonesos de Barcelona participaran en els diversos tallers de cuina del saló, entre ells Hideki Matsuhisa, del restaurant Koy Shunka; el Mestre Tan, de l'ICHO; Kenji Leno, de Can Kenji, i Nobutada Kawagoe, del Bouzu. Les activitats gastronòmiques les dirigirà i presentarà Roger Ortuño Flamerich, autor de ComerJapones.com, seleccionat pel Ministeri d'Exteriors del Japó com el bloc més influent a Espanya i Amèrica Llatina sobre el tema. En aquesta edició, hi haurà una gran àrea de restauració japonesa a càrrec d'una desena d'expositors.

La gran mostra del saló, 'Manga a la carta', incidirà en la presència de la gastronomia en el còmic japonès, per una part amb els manga amb la cuina com a protagonista i, per una altra, ensenyant els plats i aliments presents en populars mangues o relacionats amb noms i personatges.

Rècord Guinness de Dragon Ball

Notícies relacionades

Gastronomia al marge, el saló celebrarà el 20è aniversari de la primera edició a Espanya del llegendari manga'Dragon Ball', escrit i dibuixat per Akira Toriyama, amb l'intent de batre un Rècord Guinness: el de congregar el màxim nombre de persones disfressades de Son Goku o de la resta de personatges de la sèrie. Els que vagin així l'1 de novembre a les 13 hores podran entrar gratis al saló. A més, una exposició comissariada per Antonio Martín, exdirector editorial de Planeta DeAgostini i responsable de la publicació de'Dragon Ball' a Espanya.

Aquest mític manga, nascut el 1984 i que narra les aventures de Son Goku, ha venut més de 152 milions d'exemplars només al Japó i uns 300.000 a tot el món.