33a edició del festival

Montse Faura serà la nova directora del Festival de Torroella

A partir de l'octubre assumirà el càrrec que va deixar Oriol Pérez Treviño quan es va fer càrrec de l'Auditori

Un dels seus objectius serà estrènyer el vincle del festival amb la societat i treure el màxim rendiment al nou Auditori-Espai Ter

Imatge d’arxiu de la presentació d’Oriol Pérez Treviño com a nou director de l’Auditori.

Imatge d’arxiu de la presentació d’Oriol Pérez Treviño com a nou director de l’Auditori. / RICARD CUGAT / Barcelona

1
Es llegeix en minuts
MARTA CERVERA / Barcelona

Montse Fauraserà la novadirectoradelFestival de Músiques de Torroella de Montgrí (Girona). Assumirà el càrrec que va deixarOriol Pérez Treviño quan va ser nomenat director de l'Auditori, responsabilitat que va haver d'abandonar sis mesos després per un escàndol relacionat amb despeses atípiques. Montse Faura, amb 20 anys d'experiència en el món educatiu, cultural i artístic, té entre els seus principals objectius estrènyer els vincles entre el festival i la societat, així com treure el màxim partit del nou Auditori-Espai Ter.

Elegida en l'última reunió de la junta de govern de Joventuts Musicals de Torroella de Montgrí pel seufort compromís amb la creació i el món de l'ensenyament, Faura assumirà el càrrec a partir de l'octubre i prepararà la33a edició del festival. Faura es farà càrrec també de la gestió de l'Escola Municipal de Música de Torroella. Josep Lloret, ànima de la cita musical, seguirà com a president de Joventuts Musicals de Torroella, que ocupa des del 1979.

Notícies relacionades

Faura ha treballat a l'Associació Catalana d'Escoles de Música (ACEM) i Unió d'Escoles de Música i Dansa (UEMyD). Va participar en la creació de l'Escola Municipal de Música i Dansa del Papiol el 1993 i ha estat implicada en la direcció de l'Aula de Festival de Músiques de Torroella de Montgrí.

Acostar la clàssica a la societat

Entre les sevesprioritatsfigura "acostar la música clàssica a la societat, incloent-hi la creació musical actual, perquè el que avui definim com a clàssic també va ser contemporani al seu dia”. Faurapotenciarà els artistes catalans, especialment els que estan tenint un reconeixement a l'exterior, i recolzarà l'Acadèmia 1750, l'orquestra del festival, especialitzada en la interpretació amb instruments originals, formada per músics catalans.