DURANT EL MES D'AGOST

La 10a edició del Festival San Miguel Mas i Mas oferirà més de 400 actuacions

El grup britànic Level 42 obrirà el certamen el 27 de juliol al Palau de la Música

Els components del grup britànic Level 42, que inaugura el San Miguel Mas i Mas.

Els components del grup britànic Level 42, que inaugura el San Miguel Mas i Mas. / ARXIU

2
Es llegeix en minuts
SARA RODRÍGUEZ / Barcelona

Artistesnacionals comMaria del Mar Bonet oManel Camp i internacionals comRoberto Fonseca oScott Robinson són algunes de les més de 400actuacionsi 100espectaclesque conformen el cartell delSan Miguel Mas i Mas Festival 2012.L'edició d'aquest any ja és la número 10 i s'inaugurarà el27 de juliol alPalau de la Música amb el grup britànic de pop-funk-soul Level 42. Els encarregats de clausurar aquest cicle d'espectacles musicals seranAndrea Motis,Joan Chamorro iScott Robinson el 31 d'agost.

Música clàssica, jazz, flamenc, funk, blues, techno, etc., són alguns dels estils de què es podrà disfrutar durant aquestfestival d'estiu que aportarà música a les nits del mes d'agost a diferents espais de Barcelona.

Nou escenari

Com a novetat d'aquesta10a edició, s'incorpora un nou escenari a la programació del festival. És elMuseu d'Història de Barcelona (MUHBA), que acollirà els 30 Minuts de Música, un cicle de concerts de músicaclàssicaprotagonitzat per diversos intèrprets del nostre país que tindrà lloc tots els dies del mes d'agost mitjançant tres recitals de 30 minuts amb repertoris diferents.

Com en edicions anteriors, al club de jazzJamboreees donaran cita els artistes nacionals i internacionals d'aquest estil musical com Ignasi Terraza, Laura Simó oFrancesc Burrull. Eltablao Tarantos serà l'encarregat de recollir la passió del flamenc d'artistes com labailadoraKarime Amayao del grup A Media Luz, amb el ballador granadíLuis de Luis i la cantantSara Flores al capdavant. La força dels ritmes electrònics tindrà el seu espai, una vegada més, a la sala Moog,on actuaran grups comSistema-Live,Mario Maqueda oAdriana López.

Inauguració i clausura

Notícies relacionades

ElPalau de la Música serà l'encarregat dels concerts d'inauguració i clausura i, a més, acollirà 'Miscel·lània', una producció deManel Camp,Llibert Fortuny i l'Orquestra Camera Musicae que es basa en una fusió entre música clàssica i jazz. També, i per segon any consecutiu, l'11 de setembre es realitzarà en aquest emblemàtic espai deBarcelonaun concert simfònic amb l'objectiu de rendir homenatge als compositors del nostre país.

Una altra de les novetats d'aquest any és que hi hauràconferènciesprèvies abans d'alguns dels espectacles en què experts coneixedors del món de la música parlaran dels repertoris que s'interpretarà a continuació, segons ha assegurat aquest dijous el director delSan Miguel Mas i Mas Festival,Joan Mas. Mas també ha informat que el cost d'aquest any del festival ha estat de 400.000 euros i ha matisat que “el preu de les entrades torna a ser assequible, ja que el 90% oscil·len entre els 8 i els 10 euros”.