DISTINCIÓ A LES OBRES LITERÀRIES EN CATALÀ EDITADES EL 2011

Perejaume guanya la Lletra d'Or

El guardó és un dels premis independents que valoren les obres publicades en l'any anterior

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

El poemariPagèsiques,de l'artista plàstic i escriptor  Perejaume, ha estat guardonat amb el premi Lletra d'Or 2012. La Lletra d'Or es concedeix cada any, des del 1956, al millor llibre publicat en llengua catalana durant l'any anterior, segons el criteri d'un petit jurat independent, compost aquest any pels escriptorsAda Castells, Lluís Muntada, David Plana, Sebastià Alzamora Enric Gomà, la periodistaElisenda Roca, la lingüistaMarta Estella, el críticManel Ollé i l'actriuMercè Pons.

El missatge de Pagèsiques, segons el jurat, és recordar que "els humans ho som en la mesura que formem part d'un paisatge, d'un món, d'un sistema viu".

Aquest guardó forma part, juntament amb altres com el Crexells, el Llibreter, el premi de la Crítica, el Serra d'Or i (amb patrocini oficial) el Ciutat de Barcelona i el Nacional, de la bateria de premis que distingeixen les millors obres publicades l'any anterior, a diferència dels premis impulsats per les editorials en llengua catalana, que els últims anys han accentuat el seu perfil de plataformes comercials per llançarbest-sellers o nous autors. 

Notícies relacionades

Aquest any, el premi de la Crítica ja ha seleccionat com les millors obres en català del 2011 Jo confesso, deJaume Cabré, en la categoria de ficció, iPagèsiquesen la de poesia. Perejaume ha guanyat també el Ciutat de Barcelona, i Cabré, el Serra d'Or.  El Crexells, obert a la votació dels socis de l'Ateneu Barcelonès i els usuaris de les biblioteques municipals de Barcelona, té com finalistes aJo confesso, de Jaume Cabré,Primavera, estiu, etcètera, deMarta Rojals, iL'últim dia abans de demà, d'Eduard Márquez. 

Els premiats del 2010 

Els premiats del 2010 Encara que aquest any sembla que entre Cabré i Perejaume coparan els reconeixements, l'any passat van estar més repartits. Entre les obres publicades en el 2010, Jordi Puntí va obtenir els premis Llibreter, Lletra d'Or i de la Crítica;Antoni Vives, el Crexells;Ponç Puigdevall, el Ciutat de Barcelona;Marta Pessarrodona, el Nacional; Julià de Jòdar, el Serra d'Or, iBlanca Busquetstambé el Llibreter (que per un canvi de calendari va premiar obres publicades el 2010 en dues edicions consecutives).