DEL 21 DE JULIOL AL 23 D'AGOST

El pianista Josep Colom, convidat principal del festival de Torroella de Montgrí

La trobada del Baix Empordà celebrarà els aniversaris de la mort de Toldrà i de Mompou, i del naixement de Montsalvatge

Estrelles com la violinista Viktoria Mullova i el conjunt Il Giardino Armonico destaquen en la mostra

1
Es llegeix en minuts
MARTA CERVERA / Barcelona

El 32è Festival de Músiques de Torroella de Montgrí (Baix Empordà) se celebrarà del 21 de juliol al 23 d'agost amb el pianista barceloníJosep Colom com a convidat principal. Colom oferirà dos concerts, un en solitari i un altre amb elZemlinsky Quartet. L'actuació de la mezzosoprano sueca Anne Sofie von Otter és el gran reclam d'aquesta edició, amb la seva actuació a l'església de Sant Genís el 27 de juliol. 

Notícies relacionades

També destaca la participació de dues estrelles del violí, la consagrada Viktoria Mullova i l'ascendent Isabelle Faust. La intregral dels Concerts de Brandenburg, interpretada per l'aclamat conjunt Il Giardino Armonico el 10 i 11 d'agost, serà un altre dels punts àlgids del festival. L'orquestra de cambra que dirigeix Giovanni Antonini els interpretarà una setmana després al Festival de Salzburg (Viena). 

El festival empordanès celebrarà també el 50è aniversari de la mort d'Eduard Toldrà i el 25è de la mort deFrederic Mompou, així com el centenari del naixement deXavier Montsalvatge, també compositor. A partir del 2012, segons va anunciar el director de l'Institut Català d'Empreses Culturals,Fèlix Riera,s'ubicarà a l'auditori Espai Ter, actualment en construcció, cosa que permetrà un creixement que obligarà a "repensar" el certamen, segons ha afirmatRiera.