CONSIDERAT EL NOBEL D'ARQUITECTURA

L'arquitecte xinès Wang Shu, guardonat amb el prestigiós premi Pritzker

El jurat destaca que la seva obra artesanal, que s'ha desenvolupat íntegrament a la Xina, és respectuosa amb el medi ambient i té gran profunditat filosòfica

Wang Shu.

Wang Shu.

1
Es llegeix en minuts

L'arquitecte xinèsWang Shu, de 48 anys,ha estat guardonat amb el premiPritzker, considerat el Nobel de la arquitectura,per una obra artesanal, respectuosa amb el medi ambient i de gran profunditat filosòfica, en la qual conviuen de forma harmoniosa tradició i modernitat.

Notícies relacionades

Wang, nascut el 4 de novembre de 1963 a Urumchi, a la remota regió uigur de Xinjiang, només ha treballat dins de laXina i ha desenvolupat la majoria de la seva obra aHangzhou, a 170 quilòmetres al sud-oest de Xangai, on dirigeix des del 1997 al costat de la seva dona, Lu Wenyu, l'Estudi d'Arquitectura Amateur.

El president de la Fundació Hyatt,promotora d'aquest premi al llarg de 34 edicions,Thomas J. Pritzker,ha informat de la sentència del jurat, presidit perlord Palumbo i del qual formen part el xilè Alejandro Aravena i la britànic-iraquià Zaha Hadid, entre altres. El portuguèsEduardo Souto de Moura va ser el guanyador del premi en l'edició del 2011.