SORPRESA A L'ASSEMBLEA

Els socis de l'Orfeó Català es planten

Obliguen a endarrerir la votació dels pressupostos del 2011 per un defecte de forma

Joan Oller i Mariona Carulla, director general i presidenta, respectivament, de l’Orfeó Català, ahir, al Palau.

Joan Oller i Mariona Carulla, director general i presidenta, respectivament, de l’Orfeó Català, ahir, al Palau. / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts
MARTA CERVERA / Barcelona

Els socis de l'Orfeó Català es van negar dimarts a la nit a aprovar els pressupostos de l'exercici 2011 per un defecte de forma, davant la sorpresa de la junta que presideix Mariona Carulla. En una reunió bastant tensa amb un centenar d'assistents, la junta va haver d'admetre el seu error al no haver publicat els pressupostos 30 dies abans com marquen els estatuts, ja que ho van fer amb només una setmana d'antelació. A proposta de la junta, els socis van acordar prorrogar els pressupostos de l'any anterior a l'espera que es convoqui una nova reunió extraordinària per votar els pressupostos que ahir no es van votar. La data encara està per decidir i s'anunciarà pròximament.

Notícies relacionades

La mesura es va prendre després d'una deliberació de la junta després d'escoltar els suggeriments de diversos membres de l'Orfeó Català en benefici de la transparència, tan necessària al Palau de la Música després de l'escàndol del cas Millet. Els socis van considerar imprescindible complir estrictament la norma que ells mateixos van votar per evitar una altra estafa per part dels que governen l'entitat. “Si comencem d'aquesta manera, aprovant una cosa sense complir la norma que nosaltres mateixos hem aprovat, comencem amb mal peu”, va recordar una sòcia.

La resta dels punts del dia, entre els quals va destacar la presentació del pla d'acció del nou director general, Joan Ollé, van ser aprovats sense problemes.