EN SOLITARI

Sofia Coppola guanya el premi a la millor pel·lícula amb 'Somewhere'

Álex de la Iglesia guanya el premi a la millor direcció i al millor guió en el festival de Venècia

Alex de La Iglesia, amb Carolina Bang, amb dos actors més de la seva pel·lícula, Manuel Tallafe i Carlos Areces, a l’arribar al festival.

Alex de La Iglesia, amb Carolina Bang, amb dos actors més de la seva pel·lícula, Manuel Tallafe i Carlos Areces, a l’arribar al festival. / ALESSANDRO BIANCHI (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

La pel·lícula espanyola Balada triste de trompeta, del realitzador basc Álex de la Iglesia, ha guanyat el premi al millor director i al millor guió en la 67 Mostra de Venècia. Somewhere, de Sofia Coppola, ha aconseguit el Lleó d'Or a la millor pel·lícula. Somewhere, de Sofia Coppola, ha aconseguit el Lleo d'Or a la millor pel·lícula. El premi, atorgat "de manera unànime", és un film que retrata el buit existencial d'una estrella de Hollywood.

La quarta pel·lícula de la filla de Francis Ford Coppola està protagonitzada per Stephen Dorff i suposa el sisè Lleó d'Or per a una pel·lícula de producció netament nord-americana, aquest cop segons la decisió d'un jurat presidit per Quentin Tarantino.

El premi a la millor direcció l'ha entregat Quentin Tarantino, vestit com a la seva pel·lícula Reservoir Dogs.

El premi al millor guió l'ha recollit el director de mans del músic Danny Elfman. "És la primera vegada que el guanyo jo sol", ha dit De l'Església, en referència a aquest guió que ha realitzat sense l'ajuda el seu habitual col·laborador de Jorge Guerricaechevarría, per a aquesta pel·lícula, única cinta espanyola en concurs pel Lleó d'Or.

Notícies relacionades

L'actor nord-americà Vincent Gallo ha rebut la Copa Volpi a la Millor Interpretació Masculina pel seu paper protagonista en la pel·lícula Essential Killing, del polonès Jerzy Skolimowski, on interpreta el seu paper de potencial terrorista talibà capturat per les forces nord-americanes en una vall del nord de l'Afganistan i que fuig matant tots aquells que es troba pel camí.

L'actriu franco-grega Ariane Labed ha rebut la Copa Volpi a la Millor Interpretació Femenina pel seu paper protagonista en el film grec Attenberg, dirigit per la cineasta Athina Rachel Tsangari. Labed (Atenes, 1984) interpreta a la pel·lícula una noia de 23 anys que viu amb el seu pare arquitecte en una ciutat industrial en què es dedica a indagar sobre els misteris de la naturalesa humana.