GALA A NOVA YORK

Denzel Washington i Scarlett Johansson triomfen en els premis Tony de Broadway

Un musical sobre les arrels del rock rep el guardó al millor musical de la temporada nord-americana

Scarlett Johansson, amb el seu premi Tony com a millor secundària.

Scarlett Johansson, amb el seu premi Tony com a millor secundària. / DAVID GOLDMAN (AP)

3
Es llegeix en minuts
ACN

Memphis, un musical sobre les arrels del rock and roll, i Red, una obra que relata les angoixes del pintor Mark Rothko, han estat els principals guanyadors dels premis Tony de teatre, que també han guardonat Denzel Washington i Scarlett Johansson com a millor actor i millor actriu secundària, respectivament.

La gala d'entrega de la 64a edició dels premis del teatre nord-americà va tenir lloc ahir a la nit al Radio City Music Hall de Nova York, enmig d'una gran expectació per la presència aquest any de nombrosos actors de Hollywood entre els nominats.

Memphis es va emportar el premi a millor musical, millor banda sonora i millor llibret. Red, una producció estrenada a Londres, va obtenir el guardó en la categoria de millor obra.

Premi i recompensa

Denzel Washington va aconseguir el premi com a millor actor de text per la seva destacada actuació a Fences, una reposició de l'obra d'Augusto Wilson. "La meva mare diu sempre: l'home dóna el premi, Déu dóna la recompensa. Suposo que aquesta nit tinc les dues coses", va dir Washington al rebre el Tony.

Dues actrius més de Hollywood van obtenir premi en els guardons del teatre. Catherine Zeta-Jones, millor actriu de musical per A little night music, i Scarlett Johansson, millor actriu secundària en una obra de text, per a A view from the bridge, el clàssic d'Arthur Miller. "Ser benvinguda per aquesta comunitat ha estat un somni fet realitat", va assegurar Johansson.

Esperant sota la pluja

Centenars de fans es van reunir a l'entrada del Radio City Music Hall, a la Sisena Avinguda del Midtown de Nova York, sota la pluja, per veure l'arribada de les estrelles de Hollywood. Entre els nominats també hi havia Laura Linney, Jude Law i Angela Lansbury, que s'ha quedat sense el premi a millor actriu secundària de musical, també per l'èxit de Sondheim A little night music.

Lansbury, això sí, va ser designada, enmig d'una gran ovació, presidenta honorífica de l'American Theatre Wing, entitat fundadora i coorganitzadora dels premis. Durant el seu parlament, va recordar quan va arribar a Nova York fa 70 anys amb la seva família i com l'American Theatre Wing li va concedir una beca per estudiar en una escola d'art dramàtic.

Sense sorpreses

El premi a la millor actriu de teatre de text ha estat per a Viola Davis per Fences. Aquesta obra també ha obtingut el premi a la millor reestrena. En la categoria de musicals, no hi ha hagut sorpreses i el reconeixement a la millor reposició ha estat per a La Cage aux folles. El protagonista de l'obra, l'actor britànic Douglas Hodge, ha guanyat el Tony a millor actor de musical.

Red també va guanyar el premi al millor disseny escènic i a la millor direcció d'una obra de teatre. "És el moment de la meva vida", ha dit el dramaturg John Logan al rebre el premi a la millor obra.

Actuació de Green Day

Notícies relacionades

L'estrella de Will & Grace, Sean Hayes, va conduir la cerimònia, en un protagonisme compartit amb el grup de punk Green Day, que va interpretar temes del seu àlbum convertit en musical American Idiot. Entre els assistents hi havia cares conegudes com Raquel Welch, Cate Blanchett, Paula Abdul, Helen Mirren, Lucy Liu, Chris Noth, Michael Douglas, Stanley Tucci, Anthony LaPaglia, Antonio Banderas o Ricky Martin, que pujarà pròximament als escenaris amb Evita.

Els premis Tony, que no tenen en compte les produccions de l'off-Broadway, es decideixen gràcies a la votació de 700 productors, actors i escriptors. Es van establir el 1947 i porten el nom de l'actriu, directora d'escena i filantrop Antoinette Perry, el sobrenom de la qual era Tony.