RUMBA

Los Manolos celebren el 20è aniversari al Festival de Guitarra

El grup ofereix gratis a internet una nova versió d''El meu avi'

Los Manolos, amb Xavi Calero, Joan Herrero i Rogeli Herrero.

Los Manolos, amb Xavi Calero, Joan Herrero i Rogeli Herrero.

1
Es llegeix en minuts
J. B.
BARCELONA

Fa 20 anys, Los Manolos tramaven el seu pla de dominació de la radiofórmula amb una munició que no semblava gaire moderna, la rumba. La seva gran idea va ser adaptar a aquest patró rítmic cançons molt populars d'altres gèneres, comAll my loving, dels Beatles. L'impacte va ser rotund i, dues dècades després, el grup barceloní, amb tres dels seus titulars al capdavant, torna a donar guerra. Demà reviu els seus èxits a Luz de Gas, dins del Festival de Guitarra.

La versió d'All my loving va ser el mascaró de proa del seu primer disc,Pasión condal (1991). La bona estrella del grup va seguir amb el següent treball,Dulce veneno, el deGitana he-chicera i la versió rumbera d'Amigos para siempre, cançons que van interpretar amb Peret en l'esbojarrada nit de clausura dels Jocs Olímpics de Barcelona.

Notícies relacionades

TRIO CARISMÀTIC / Després del seu moment de glòria, el grup va patir diverses escissions, i la formació original completa va oferir alguns bolos de reunió el 2002 i 2003. Ara, Los Manolos se sustenten en tres membres originals, Rogeli Herrero, Joan Herrero i Xavi Calero, que el 1994 van crear Chocolate i que 10 anys després van recuperar el nom del grup amb el discNainoná.

La nova etapa de Los Manolos contempla un disc que sortirà a la venda a la tardor; una antologia d'èxits regravats amb nombrosos convidats. Com a avançament circula una nova versió de l'havaneraEl meu aviamb Joan Garriga (La Troba Kung-Fú), Gertrudis i Sicus (Sabor de Gràcia), descarregable gratuïtament a internet. En altres cançons del disc hi intervindran Peret, Ojos de Brujo, Victoria Abril, El Sevilla (Mojinos Escozíos) i Manel Fuentes.

Temes:

Los Manolos