INTÈRPRET POLIFACÈTIC

Marcos Franz, més enllà de 'Merlí '

L'actor debuta a l'Apolo amb el seu primer disc, 'Start', després d'haver participat en la sèrie de moda de TV-3

Música Directa: Acústic de Marcos Franz. / RICARD FADRIQUE

2
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

Marcos Franz Marcos Franzdebuta amb el seu primer disc. 'Start' (Discmedi) és un recull de cançons de joventut que plasmen inquietuds vitals a través de lletres i melodies compostes per ell. Avui el presenta a Apolo. «Tinc molta influència dels Beatles. Em vaig aficionar a la música amb ells i també amb Oasis», assenyala el músic, cantant i compositor a qui molts coneixen per les seves aparicions a la sèrie 'Merlí'. El seu personatge de Gerard l’ha llançat a la popularitat. «Suposo que la meitat de la gent que vindrà al concert tindrà el Gerard al cap i voldrà veure com toca l’actor que l’interpreta», comenta aquest jove de 23 anys de Mataró. Espera poder seguir combinant en el futur la seva passió per la música i les seves aparicions davant la càmera.

Franz es va aficionar a la guitarra i en va aprendre de forma autodidacta quan tenia 15 anys. De petit havia estudiat piano i li va agafar el gust a això de cantar quan va començar les classes de teatre, als 12 anys. «Tenia el disc gravat abans de l’estrena de 'Merlí'», recorda el músic, que somia a convertir-se en una estrella de rock. «D’aquí 10 anys m’agradaria estar al cim, cantant en català a qualsevol lloc del món» afirma, i ja pensa en el seu pròxim disc. Se l’imagina més canyer que el primer. «Igual que 'Morning glory', d’Oasis, va revolucionar l’escena dels anys 90, Catalunya necessita un revulsiu, un grup de rock d’aquest estil. Aquí totes les bandes s’assemblen. Hi ha massa formacions que imiten Txarango», diu.

MÚSICA A LES VENES

Notícies relacionades

Però mentre somia amb la música es guanya la vida com a actor. Acaba de tornar de Praga, on ha gravat una sèrie per al canal internacional HBO i ha participat en la sèrie 'The young Pope', de Paolo Sorrentino. «No necessito estar a casa per fer cançons. Tinc una aplicació que utilitzo per gravar idees que van sorgint allà on sigui. Quan arribo a casa ho guardo i ho treballo al meu estudi».

Actuar a Apolo suposa un repte i una satisfacció. I encara més quan ha venut més de 400 entrades, una xifra gens despreciable per a un debutant. Els músics seran els mateixos del disc. Hi haurà Albert Fortmatger (guitarra), amb qui canta la versió acústica de 'Mayday' gravada en aquest diari, Albert Medina (teclats), Quim Nicolau (baix) i Iván Sanmartín (bateria). «El que té de bo la nostra banda és que res és forçat, tot flueix amb molta naturalitat».