REVISTA DE PREMSA

‘Gràcies, Messi’: així ha reaccionat la premsa argentina i de tot el món a l’èxit de l’Argentina al Mundial

  • El triomf de l’Argentina a la final de la Copa del Món contra França acapara totes les portades dels mitjans argentins i internacionals, amb Leo Messi com a principal protagonista després d’aconseguir l’últim trofeu que li faltava i coronar una carrera de llegenda.

‘Gràcies, Messi’: així ha reaccionat la premsa argentina i de tot el món a l’èxit de l’Argentina al Mundial
3
Es llegeix en minuts

La «impressionant» genialitat de Lionel Messi i la seva actuació «maradoniana» van ser destacades per la premsa argentina, la més grandiloqüent de tot el món, com no podia ser de cap altra manera.

La victòria va ser una explosió de joia a l’Argentina, on la premsa va celebrar la nova generació d’herois mundialistes i el seu líder, Messi.

«La selecció de Messi va guanyar la millor final de la història», va publicar el diari ‘La Nación’, mentre ‘Clarín’ el va qualificar com un partit «inoblidable» i ‘Página 12’ va titular que Messi i l’Argentina tenien «el món als seus peus». La pàgina web del diari esportiu ‘Olé’ va optar per: «Campions del món amb Messi: la nova vida».

Mitjans esportius van anticipar que el partit seria un duel titànic entre Messi i la superestrella francesa Kylian Mbappé, i no va decebre.

Messi va anotar dues vegades, obrint el marcador de penal, mentre que Mbappé va inspirar la resposta francesa amb tres gols, entre els quals dos penals, que van forçar el desenllaç en tanda de penals.

A Barcelona, EL PERIÓDICO va triar «Etern Messi» i l’Sport, «¡10 existeix!».

Reaccions a França

«Cap ben alt», va publicar a la portada el diari esportiu francès ‘L’Équipe’ sobre una imatge d’Mbappé amb la seva Bota d’Or al passar davant la Copa del Món.

«Llegendari», va indicar la portada del diari ‘Libération’, amb fotos de Messi i Mbappé, mentrestant ‘Le Figaro’ va qualificar com a «heroics» els esforços de l’estrella francès.

«Les Mans de Déu»

Messi va fonamentar fa molt el seu setial entre els més grans de tots els temps, però el món del futbol era un formiguer abans de la final, amb la perspectiva que el mag de la pilota coronés la seva carrera amb la Copa del Món, l’únic títol que no havia guanyat. El triomf argentí de diumenge va posar fi, per a la majoria, al debat sobre la seva estatura en la història del futbol.

El diari britànic ‘The Times’ va dir a la portada que Messi va guanyar «la batallada dels mestres moderns a la final més gran», i a la primera pàgina de la seva secció d’esports el va qualificar com «el més gran».

‘The Mirror’ va utilitzar l’epítet GOAT –per les sigles en anglès del més gran de tots els temps– mentre ‘The Sun’ va dir que el Mundial va quedar «a les Mans de Déu», una referència al recordat gol de Maradona contra Anglaterra al Mundial de 1986.

A Alemanya, el diari ‘Sueddeutsche Zeitung’ va utilitzar la mateixa referència per al títol «El peu de Déu», també sobre Messi i va qualificar el duel Argentina-França com «la final més emocionant» en la història dels mundials, mentre que ‘Tagesspiegel’ va destacar l’enfrontament de «dos excepcionals talents».

El Brasil s’afegeix al tribut

Fins i tot al Brasil, un arxirival de l’Argentina, el diari ‘O Globo’ va retre homenatge a Messi a l’assenyalar que el futbol «va pagar el seu deute» amb la seva màxima estrella.

Notícies relacionades

Als Estats Units, que allotjaran el pròxim Mundial juntament amb el Canadà i Mèxic, el diari ‘The Washington Post’ va publicar que Messi finalment va ser premiat en una final «immortal».

I a l’Àsia, on Messi compta amb legions de seguidors, el diari indi ‘The Hindu’ va assenyalar que l’Argentina havia arribat a la seva «cita amb el destí», mentre el matutí sud-coreà ‘Hankook Ilbo’ el va qualificar com un «déu del futbol».