Mundial 2022

L’Argentina torna a jugar a casa: aclaparadora majoria albiceleste a Lusail

L’albiceleste cerca la seva sisena final mundialista acompanyada pel seu públic a l’estadi més gran de Qatar 2022

L’Argentina torna a jugar a casa: aclaparadora majoria albiceleste a Lusail
1
Es llegeix en minuts
Javier Giraldo
Javier Giraldo

Periodista

Especialista en esports

ver +

L’Argentina ha aconseguit convertir l’estadi de Lusail en terreny propi a Qatar: a l’estadi més gran dels que acullen el torneig, escenari de la final, l’albiceleste ha jugat tres dels seus cinc partits.

Lusail repeteix com a escenari d’un partit de l’Argentina, la semifinal davant Croàcia. I ho fa novament amb aclaparadora majoria d’aficionats albicelestes a les grades.

Amb capacitat oficial per a 88.966 espectadors, els argentins copen les grades de Lusail en una proporció aproximada de deu a un respecte als croats, una proporció que remet a la població dels dos països. L’Argentina compta amb 46,2 milions d’habitants; Croàcia té 4,1 milions.

Notícies relacionades

Una cosa similar va passar ja en el partit de quarts de final davant els Països Baixos, on la presència d’aficionats argentins va ser aclaparadora, respecte als neerlandesos.

L’afició argentina és, amb diferència, la més nombrosa de les que han viatjat expressament a Qatar: la selecció de Messi també ha conquistat el cor de nombrosos habitants de Qatar, ciutadans qatarians, indis, pakistanesos o de Bangladesh que passegen durant aquests dies pels carrers de Doha vestits amb banderes, samarretes i bufandes de l’albiceleste.