MÈXIC - ARÀBIA SAUDITA (2-1)

Mèxic frega la classificació, però li va faltar un gol davant l’Aràbia Saudita

  • El combinat ‘tricolor’ es va quedar a un sol gol d’arribar als vuitens de final del Mundial

  • Els asteques van tenir nombroses ocasions per sentenciar l’equip de l’Aràbia Saudita

3
Es llegeix en minuts

El despertar de la selecció mexicana va arribar en la tercera jornada. Com si hagués volgut concentrar totes les emocions al final a la recerca d’un desenllaç carregat d’èpica, el combinat dirigit pel ‘Tata’ Martino va realitzar un impressionant desplegament ofensiu que va sotmetre l’Aràbia Saudita de principi a final. Va remar i va remar, però l’esforç va acabar sent en va. El somni d’arribar als vuitens de final, utòpic abans de començar la jornada, es va quedar en això, un somni. Però un somni que va estar a un gol de fer-se realitat.

La selecció dirigida pel Tata Martino estava obligada a sumar els seus tres primers punts per poder fantasiejar amb la possibilitat d’accedir als vuitens de final, i va demostrar tenir gana de gol des del xiulet inicial. Tot just s’havia tret Michael Oliver el xiulet de la boca quan Luis Chávez va provar fortuna per primera vegada amb un xut llunyà i, en la jugada immediatament posterior, Alexis Vega va disposar d’un mà a mà que Al-Owais es va encarregar de frustrar amb una intervenció magistral.

L’Aràbia Saudita no es va deixar acovardir pel vendaval de la ‘tricolor’. La rèplica dels pupils d’Hervé Renard va néixer de les botes de Kanno, que va disposar de dues ocasions per espantar el ‘Memo’ Ochoa. La primera va servir per calibrar, ja que va marxar molt per sobre de la porteria, però la segona, de falta directa, va fer tremolar l’afició mexicana, ja que a punt va estar de convertir-se en gol.

Els dos conjunts van presentar la seva proposta ofensiva en els primers compassos, però va ser el mexicà el que va acabar imposant-se. Amb Edson Álvarez com a únic nexe entre la defensa i l’atac, el risc assumit pel Tata va donar els seus fruits en forma d’ocasions. La defensa saudita, igual que va succeir amb argentina, es va fer forta i va aconseguir aguantar el 0-0 en la primera part.

Després del pas pel túnel dels vestidors, a Mèxic no va trigar a somriure-li la fortuna. Tot el que no va entrar en el primer acte es va materialitzar en el segon i la muralla saudita, aparentment infranquejable en els primers 45 minuts, va acabar sent enderrocada. El gol va arribar des de la pissarra, ja que César Montes va aprofitar un servei de córner per desembarassar el camí de Henry Martin amb un toc subtil. L’ariet d’Amèrica, completament sol, va aparèixer al cor de l’àrea per escurar l’esfèric i estrenar el caseller de gols de la ‘tricolor’ a Qatar.

Notícies relacionades

Una vegada inaugurades les hostilitats, el segon gol no trigaria a arribar. Portaria la firma del que més pedra va picar en la primera part en la seva cerca, Luis Chávez, que va clavar un llançament de falta a l’escaire mateix d’Al-Owais per acostar Mèxic al somni dels vuitens de final.

Però els somnis, somnis són. Mèxic va pressionar fins al final a la recerca del gol que li permetia accedir a vuitens i fins i tot ho va arribar a celebrar en dues ocasions, totes dues anul·lades per fora de joc. En el temps afegit, Al-Dawsari fulminaria la il·lusió de la ‘tricolor’ amb un gol que el va consagrar com a màxim golejador històric de l’Aràbia Saudita en els mundials.