Automobilisme

Resultats i classificació després del Gran Premi d’Hongria

Verstappen no dona treva i guanya amb autoritat a Hungaroring per acostar-se una mica més al títol

Van completar el podi Norris, que confirma la millora de McLaren, i Sergio Pérez, que va protagonitzar una gran remuntada

1

El neerlandès Max Verstappen (Red Bull) va reforçar encara més el seu lideratge en el Mundial de Fórmula 1 al guanyar aquest diumenge el Gran Premi d’Hongria, l’onzè de l’any, que es va disputar a l’Hungaroring, el circuit dels afores de Budapest; on els espanyols Carlos Sainz (Ferrari) i Fernando Alonso (Aston Martin) van acabar vuitè i novè, respectivament.

Verstappen, de 25 anys, va firmar la seva novena victòria de la temporada, la quaranta-quatrena en la F1, al guanyar per davant de l’anglès Lando Norris (McLaren) –que va repetir el segon lloc de Silverstone (Gran Bretanya), fa dues setmanes– i de l’altre Red Bull, el del mexicà Sergio Pérez, que va arrencar novè i va avançar sis places per acabar tercer. Firmant el seu trenta-dosè podi en la F-1. Amb aquesta victòria de l’astre neerlandès –que va sumar el punt extra al marcar la volta ràpida–, Red Bullva batre el rècord històric de triomfs seguits en la Fórmula 1 de McLaren, que el 1988 va guanyar les onze primeres d’aquell any. L’escuderia austríaca es va anotar les onze primeres d’aquesta temporada; i va afegir la de l’última carrera de l’any passat, que també va guanyar ‘Mad Max’.

El set vegades campió anglès Lewis Hamilton(Mercedes), que havia arrencat des de la ‘pole’, va acabar quart, un lloc per davant de l’altre McLaren, el de l’australià Oscar Piastri. L’altre Mercedes, el de l’anglès George Russell, va acabar sisè a l’Hungaroring, una plaça per davant del monegasc Charles Leclerc (Ferrari), que es va classificar per davant del seu company espanyol i del doble campió mundial asturià. El canadenc Lance Stroll, company d’Alonso a Aston Martin, va acabar dècim i va capturar l’últim punt en joc.

Verstappen, que apunta cada vegada més clarament a un tercer títol consecutiu, lidera ara el Mundial amb 281 punts, 110 més que ‘Checo’ i amb 142 d’avantatge sobre Alonso, que és tercer; en una segona joventut, a uns dies de complir 42 anys.

La carrera següent, el Gran Premi de Bèlgica, es disputarà el pròxim cap de setmana en el circuit de Spa-Francorchamps.