Fórmula 1

Aquest és l’avançament de Fernando Alonso en el GP de Bahrain del qual tothom parla

  • Alonso, eufòric després del podi: «És irreal, no ho podíem ni imaginar»

  • Espectacular podi d’Alonso a Bahrain

Aquest és l’avançament de Fernando Alonso en el GP de Bahrain del qual tothom parla

XAVI BONILLA / AFP7 / EUROPA PRESS

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

El debut en carrera de Fernando Alonso amb l’equip Aston Martin no va poder ser millor. El pilot asturià va aconseguir el seu podi 99 en el Gran Premi de Bahrain, on, després de quallar una classificació que el situava en la cinquena posició de sortida, va fer una veritable exhibició al volant del seu nou monoplaça i va aconseguir avançar Carlos Sainz i Lewis Hamilton per aconseguir una tercera posició inimaginable fins fa poques setmanes. Per davant, els Red Bull de Max Verstappen i Checo Pérez van dominar al llarg de tot el cap de setmana, i van acabar en primer i segon lloc, respectivament.

La pretemporada ja deixava bones sensacions per a l’escuderia de Lawrence Stroll, les quals es van materialitzar en les proves lliures del primer GP de la temporada: dues de les tres sessions van ser liderades per un Alonso en estat de gràcia. No obstant, el millor encara havia d’arribar. Després d’una classificació que deixava un sabor agredolç amb les expectatives creades al voltant del bicampió espanyol, Alonso va aconseguir refer-se en carrera, on un abandonament de Charles Leclerc i dos avançaments, un en el temut revolt 10 del circuit, li van obrir les portes a un anhelat podi. La sisena posició del seu company d’equip, Lance Stroll, va servir per deixar evidència que més enllà dels mèrits de l’asturià, aquesta vegada el cotxe també l’acompanya.

El ‘llaç’ a Hamilton

Corria la volta 38 quan Alonso va deixar atònits els espectadors de laFórmula 1 amb el seu avançament a Lewis Hamilton. Fingint amb sobrepassar per l’exterior l’heptacampió de l’equip Mercedes, Alonso va aconseguir trobar l’espai per l’interior que li permetia avançar al pilot britànic. ¿El millor de tot? Ho va aconseguir en el revolt 10, un tram del circuit de Sakhir amb prou feines utilitzat per a aquest tipus de maniobres per la dificultat que suposa.

Més tard, la sort (i l’escuderia Ferrari) va somriure al ‘Nano’ amb l’abandonament del monegasc Charles Leclerc i l’avançament sobre el seu compatriota Carlos Sainz, amb el qual se certificava el primer podi de la temporada, l’equip Aston Martin es col·locava en la segona posició del Mundial de Constructors i els seguidors espanyols de la F1 tornaven a somiar més d’una dècada després de lluitar per un títol del món amb l’escuderia de Maranello.

Pilot del dia

Notícies relacionades

No només els fans d’Alonso van disfrutar del bronze del d’Oviedo, ja que va ser escollit com aDriver of the day (‘Pilot del dia’) mitjançant el sistema de votació oficial: «Només podia ser Fernando», va escriure el compte oficial de la competició a Twitter. Després d’una arrencada de carrera plena de decepcions, entre les quals figuraven els avançaments per part dels dos Mercedes, Alonso va haver de remar a contracorrent per saldar una de remuntada que va començar a entreveure’s gràcies a la bona gestió de pneumàtics.

Així mateix, la resta de pilots de la graella no va perdre l’ocasió de felicitar el corredor espanyol. Lewis Hamilton, que en declaracions posteriors al Gran Premi va mostrar la seva alegria per tornar a competir de tu a tu amb el seu excompany d’equip a McLaren, i Lance Stroll, qui va fer broma amb la marxa d’Alpine per part del seu nou company, van ser només alguns dels exemples que la Fórmula 1 ha rebut amb els braços oberts la tornada del Fernando Alonso amb aspiracions a guanyar.