El GP de Bahrain de F-1

Alonso, eufòric després del podi: «És irreal, no ho podíem ni imaginar»

«Si fa vuit mesos em diuen que pujaria al podi en la primera carrera amb Aston Martin no m’ho hauria cregut», assegura l’asturià

Alonso, eufòric després del podi: «És irreal, no ho podíem ni imaginar»

Andreij Isakovic / AFP

1
Es llegeix en minuts

Fernando Alonso ha recuperat el somriure i l’asturià, de 41 anys i amb 20 temporades en la fórmula 1, assaboreix com ningú el 99è podi de la seva carrera esportiva. La seva aposta per deixar Alpine a finals del 2022 va ser valenta, però Aston Martin li ha tornat de cop la sensació de lluitar per metes importants.

Cinquè de la graella, tenia la mirada posada a aconseguir un podi en la primera carrera amb l’AMR23. La carrera es va complicar, però la motivació li va permetre remuntar fins aconseguir un resultat que no fa gaires dies semblava una quimera. «És increïble per mi i per a l’equip. Ha sigut un gran cap de setmana i no podíem ni imaginar acabar al podi la primera carrera de l’any... És increïble el que Aston Martin ha fet durant l’hivern per tenir el segon millor cotxe per a la primera carrera. Això és simplement irreal», va confessar Alonso.

El pilot asturià va posar èmfasi que «és un somni fet realitat, perquè fa vuit mesos mai hagués pensant que estaríem lluitant amb Ferrari o Mercedes i que hagués pujat al podi en la primera carrera. Llavors hauria dit que no faríem podis el 2023, que tant de bo el 2024, però la veritat és que s’ha avançat tot, és una sorpresa per a tot l’equip i ho hem d’aprofitar i disfrutar».

«Un cotxe nou»

Notícies relacionades

La carrera no va ser fàcil i es va complicar a la sortida, perdent dues posicions. «No hem tingut la millor sortida i ens ha tocat avançar a la pista... així és una mica més emocionant, amb més adrenalina», va remarcar per afegir que «el projecte és nou. Tant Red Bull com Ferrari han mantingut el concepte de l’any passat. Ara l’estan perfeccionant mentre que per a nosaltres és un cotxe totalment nou i estic segur que trobarem més prestacions els pròxims mesos».

Finalment, quant a Lance Stroll, el seu company d’equip, que va acabar sisè, Alonso va indicar que «ha estat superb. Es va sotmetre a una operació fa 12 dies i està lluitant amb tothom». El pilot canadenc es va fracturar els dos canells i el dit d’un peu com a conseqüència d’una caiguda amb bicicleta quan s’estava entrenant al sud d’Espanya.