Fórmula 1

Fernando Alonso i Lewis Hamilton fan les paus abans del GP dels Països Baixos

Els dos pilots s’han reconciliat amb una fotografia que han compartit a les xarxes socials

Fernando Alonso i Lewis Hamilton fan les paus abans del GP dels Països Baixos
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Després d’una setmana plena de polèmica, Fernando Alonso i Lewis Hamilton han fet les paus. La reconciliació s’ha confirmat aquest dijous, quan el pilot asturià ha compartit una fotografia amb el corredor britànic per saldar la controvèrsia generada arran de l’accident que tots dos van protagonitzar en el Gran Premi de Bèlgica.

En la imatge en qüestió apareixen els dos veterans junts, i es pot apreciar que Alonso té a la mà la gorra que l’heptacampió del món li ha regalat. «¡És meva!», ha celebrat el futur membre d’Aston Martin després de disculpar-se públicament per les crítiques al seu excompany a McLaren.

Ràdio incendiària: «Quin idiota»

La polèmica entre dos pilots llegendaris es remunta al cap de setmana passat, quan tots dos van protagonitzar un aparatós accident en el circuit de Spa-Francorchamps que va deixar fora de la carrera el corredor britànic. En canvi, Alonso va poder acabar el Gran Premi, i va aconseguir una més que satisfactòria cinquena posició en la que va ser la novena victòria de Max Verstappen, líder del mundial, aquest any.

Després del xoc, provocat per una maniobra del membre de l’equip Mercedes al revolt cinc, Alonso va explotar via ràdio: «Quin idiota, em tanca la porta des de fora. Havíem fet una sortida impressionant. Aquest tio només sap pilotar quan comença primer», li va recriminar. Les incendiàries declaracions no van trigar a arribar a orelles de Hamilton, que es va limitar a assumir el seu error després de la carrera: «Almenys ja sé el que pensa [Alonso] de mi», va afegir en una entrevista.

La ‘gorra de la pau’

Notícies relacionades

Ja en fred, el bicampió del món es va disculpar per les seves paraules, tot i que també va deixar anar un encàrrec a la premsa britànica: «Lewis és un campió i una llegenda de la nostra època. Quan dius alguna cosa, ho sento al repetir-ho, contra un britànic, se’n parla molt als mitjans i ells també diuen coses sobre mi o sobre el Carlos [Sainz]. Si li dius alguna cosa a un pilot llatí, és més divertit, però si ho dius a altres, és més seriós. Em disculpo, no vaig pensar el que vaig dir», ha comentat l’asturià.

Abans, a l’acabar la carrera Hamilton havia compartit una sèrie de fotografies en el seu compte oficial d’Instagram, entre les quals hi havia la imatge d’una gorra amb una etiqueta que portava escrit «Per al Fernando». Durant unes hores, aquest detall va avivar la polèmica, però finalment ha resultat ser el tractat de pau entre tots dos. «¡És meva!», ha celebrat Alonso a través de les xarxes socials.