Gran Premi d’Abu Dhabi

Kimi Raikkonen: adeu a l’‘home de gel’

El pilot finlandès disputa amb 42 anys el seu gran premi número 350 i l’últim de la seva carrera

Kimi Raikkonen: adeu a l’‘home de gel’

ALFA ROMEO TEAM

2
Es llegeix en minuts

Kimi Raikkonen (Espoo, 1979) s’acomiada aquest diumenge de la fórmula 1 en el seu gran premi número 350, en la cursa que abaixa el teló del Mundial 2021 a Abu Dhabi. Es retira amb 21 victòries, 18 ‘poles’, 46 voltes ràpides i 103 podis, a més d’un títol mundial i dos subcampionats. Un gran balanç per a l’últim pilot que va donar un títol a Ferrari (2007). Kimi està desitjant marxar de l’esport que el va consagrar però en què mai va acabar d’encaixar. De fet, ja va deixar la F-1 el 2009, quan va protagonitzar una extraordinària reconversió en pilot de ral·lis. Però tres anys després va tornar a la graella per continuar donant espectacle. Fins ara.

Raikkonen va debutar en el Mundial el 2001 amb Sauber, l’actual Alfa Romeo, i tanca el cercle al mateix equip en què va començar. Durant tots aquests anys ha donat mostres del seu talent i la seva velocitat, però també del seu caràcter díscol i apàtic, que al seu dia li va valer el sobrenom d’‘Iceman’, ‘home de gel’... i no només per ser finlandès.

Els primers triomfs

Les seves primeres victòries i el subcampionat van arribar el 2003 amb McLaren i lluitant contra Michael Schumacher. Va repetir subcampionat el 2005 i el 2007 va fitxar per Ferrari. Mentre Fernando Alonso i Lewis Hamilton protagonitzaven aquella temporada un turbulent duel intern a Woking, Kimi va aprofitar l’embolic i sense fer tant ‘soroll’ va guanyar tres de les últimes quatre carreres (i sis durant tot l’any) i es va proclamar campió del món al Brasil. Va ser l’últim campió de Ferrari

«De vegades és bo sortir de les polítiques que hi ha darrere de la F-1 i tota l’absurditat que envolta les curses i l’esport», va dir per explicar la seva ‘fuga’ el Mundial de ral·lis. Va tornar a la F-1 amb Lotus el 2012. I a Ferrari el 2014, amb Alonso i després, amb Vettel. Des del 2019, ja camí de la retirada, ha competit amb resultats més discrets a Alfa Romeo. Després d’una vida de velocitat a la pista i excessos a foraa, Kimi confessa estar ansiós per passar més temps amb la seva família, la seva dona Minttu i els petits Robin i Rianna, de 6 i 4 anys, respectivament.

«Hi ha coses més importants per a mi»

«La fórmula 1 requereix molt temps, però mai ha sigut el principal per a mi. La meva vida sempre ha estat fora. Hi ha coses més importants per a mi. Avui els meus horaris afecten tota la meva família i tinc moltes ganes que arribi el dia en què no tingui res planejat i pugui fer el que ells vulguin», afirma Raikkonen.

Notícies relacionades

Després de més de 20 anys en la categoria reina, Kimi destaca el 2007 com el seu millor any i assenyala Michael Schumacher com el seu rival més dur. «Vaig córrer contra el Michael molts anys, vam tenir lluites molt bones. Cada any hi va haver moments bons i dolents, com a la vida. Si durant uns quants anys no hagués sigut divertit, no m’hi hauria quedat tant. No sempre és el més bonic sortir de casa i volar durant deu hores, però quan pots complir el que hi has anat a fer divendres, dissabte i diumenge, està bé. Dit això, estic encantat que s’acabi», sentencia Raikkonen.

En aquest sentit, Alfa Romeo li ha dedicat un missatge molt revelador al xassís del seu monoplaça per a Abu Dhabi: «Kimi, ja et deixem en pau».