Domini de Mercedes

Hamilton s’exhibeix a Qatar

El campió britànic i la seva escuderia s’exhibeixen als entrenaments

Hamilton s’exhibeix a Qatar

F-1

4
Es llegeix en minuts

Lewis Hamilton ha sumat la seva quarta ‘pole position’ de la temporada al GP de Qatar, que arrencarà aquest diumenge a les 15.00 hores i que s’estrena aquest cap de setmana al calendari. L’anglès disposa d’una oportunitat d’or per retallar les diferències amb Max Verstappen, que sortirà al seu costat a la primera fila de la graella i que lidera el campionat amb 14 punts d’avantatge a falta de tres carreres.

El campió, que busca el seu vuitè títol, va dominar la qualificació amb autoritat, marcant el millor temps en les tres tandes i sumant la 102a ‘pole’ de la seva carrera esportiva. Hamilton no era el més ràpid en qualificació des del GP d’Hongria i aquest resultat posa, si és possible, més emoció a un gran premi que pot ser crucial per al desenllaç del Mundial més renyit de l’última dècada.

Tot el cap de setmana es disputa amb el morbo de la baralla que van mantenir Hamilton i Verstappen la setmana passada al Brasil i la decisió final de la FIA de no reobrir la investigació per la maniobra que va fer Max al llançar fora de la pista Lewis a la volta 48 d’Interlagos. El campionat s’ha escalfat, amb una exhibició de nervis i males maneres entre Christian Horner (Red Bull) i Totto Wolff (Mercedes) i aquest diumenge es veurà un altre acte sobre una pista que acull per primera vegada un gran premi de Fórmula 1.

La sortida es presenta com un dels moments culminants de la carrera, ja que es preveuen serioses dificultats per avançar, amb un sol punt per accionar el DRS, brutícia quan se surt del traçat òptim i zones molt revirades, tot i que l’enorme degradació dels pneumàtics fa que s’estimi un mínim de dues parades a boxs. La sortida que precedeix una llarga recta i el ‘pitbox’ seran els moments clau per guanyar posicions, tret de fallades de pilotatge o avaries tècniques.

Millor ‘crono’ d’Alonso

La batalla per la quarta plaça, amb Sergio Pérez desaparegut tot el cap de setmana amb el segon Red Bull, ha sigut molt emocionant, amb sis pilots lluitant per una plaça a la segona fila, honor que al final ha sigut per al francès Pierre Gasly. Fernando Alonso, per la seva banda, s’ha classificat cinquè, sent el millor resultat a la graella des que ha tornat aquest any a l’F1 amb Alpine.

Menció a part mereix també Carlos Sainz, que sortirà setè a la carrera amb els mateixos pneumàtics –mitjans– que els tres primers, amb la qual cosa pot allargar més la primera parada a boxs. El madrileny, que porta 12 grans premis consecutius puntuant, està acabant la seva primera temporada amb Ferrari de manera excel·lent i ha superat a Losail amb desimboltura Leclerc, que s’ha quedat tallat a la segona tanda. 

Q1: Màxima igualtar

Màxima igualtat entre els tres primers, amb Hamilton liderant els temps per davant de Verstappen i Bottas. La diferència entre ells ha sigut d’un segon, amb la qual cosa tot estava obert en una pista que millorava per moments. El trànsit ha condicionat el primer tall de la qualificació, en la qual Sainz va ser quart i Alonso, sisè. Els primers cinc eliminats van ser, per aquest ordre, Raikkonen, Latifi, Giovinazzi, Schumacher i Mazepin.

Notícies relacionades

Hamilton s’ha posat, novament, primer en el primer dels dos intents de la segona tanda, per davant de Verstappen i Bottas, ratificant el seu domini en l’últim intent. Les diferents estratègies de pneumàtics per a la sortida, amb els cotxes més potents utilitzant la goma mitjana, han posat l’emoció en aquesta ‘qualy’, en la qual només els Mercedes, un Red Bull i el Ferrari de Carlos Sainz s’han col·locat a la graella amb un pneumàtic que els assegura, a priori, una carrera a dues parades. Pérez, contra tot pronòstic Stroll, Leclerc, que amb goma tova ha fet pitjor temps que Carlos, Ricciardo i Russell, han caigut en aquest segon tall.

Q3: Alonso, cinquè

A l’hora de la veritat, amb Hamilton com a favorit d’acord amb el que s’ha vist en els anteriors envits, el britànic ha complert els pronòstics i ha marcat el millor temps, amb Verstappen de nou entre els dos Mercedes. Alonso i Sainz s’han vist superats per Gasly, quart. Tot estava en joc en l’últim intent, tot i que Hamilton es presentava com el principal candidat. Lewis va donar un cop sobre la taula amb una volta impecable, marcant un extraordinari 1:20.8, quatre dècimes més ràpid que Verstappen, segon, i sis més veloç que Bottas. Una punxada de Gasly, després de trencar un tros d’aleró davanter en un piano, ha motivat que alguns pilots no poguessin millorar els seus temps en una sessió en què Fernando Alonso ha sigut cinquè i Sainz, setè, superat a l’últim moment per Norris.