19 PUNTS D’AVANTATGE

Verstappen s’acosta al Mundial a Mèxic

  • El neerlandès firma la novena victòria de la temporada i fa un pas de gegant en la seva lluita pel títol amb Hamilton, segon malgrat la pressió de Pérez

  • Carlos Sainz ha completat una sòlida carrera (6è) i Fernando Alonso ha minimitzat els danys després d’un mal cap de setmana per acabar puntuant (9è)

Verstappen s’acosta al Mundial a Mèxic

Henry Moreno / Reuters

4
Es llegeix en minuts

Queda molt Mundial. Quatre grans premis de màxima intensitat. Però sens dubte aquest diumenge Max Verstappen ha fet un pas de gegant cap a la consecució del seu primer títol de fórmula 1. El pilot neerlandès ha aconseguit una incontestable victòria, la novena de la temporada, en el Gran Premi de Mèxic i ha reforçat el seu liderat, situant-se ja amb 19 punts d’avantatge sobre Lewis Hamilton (Mercedes), que ha sigut segon. Sergio Pérez, amb les grades de l’Autódromo Hermanos Rodríguez, absolutament bolcades amb ell, s’ha buidat per intentar atrapar Hamilton en un final agònic, però l’anglès no li ha donat cap oportunitat i el Checo s’ha hagut de conformar amb el ‘bronze’ i la recompensa de ser el primer pilot mexicà a pujar al podi al seu país.

Sortida amb morbo

Després de veure’s sorprès pels Mercedes en la classificació i situar-se tercer a la graella, rere Valtteri Bottas i Hamilton, la missió de Verstappen passava per avançar l’anglès en l’arrencada. Toto Wolff havia donat moltes voltes a l’estratègia. L’ideal era que Bottas tapés Verstappen i ajudés Hamilton a escapar-se. Amb tants factors en joc i els precedents de Silverstone i Monza, el morbo estava servit.

A l’hora de la veritat, Hamilton ha superat Bottas en una sortida fulgurant, però el finlandès ha perdut de vista Verstappen en el moment crucial. El neerlandès s’ha trobat el regal del rebuf del seu rival i ha aconseguit arribar a la primera frenada en paral·lel amb els dos Mercedes, a què ha deixat enrere en una arriscada maniobra. 

Hamilton s’ha col·locat a l’estela de Verstappen i Ricciardo ha topat amb el cotxe de Bottas, que ha fet una virolla provocant una gran confusió, amb accidents de Mick Schumacher i Tsunoda. El cotxe de seguretat ha sortit a la pista abans de completar-se la primera volta i quan ha marxat, en la quarta, Verstappen ha posat la directa per escapar-se. 

El pitjor escenari per a Hamilton

Amb Bottas enfonsat a la cua del pilot i Sergio Pérez sotjant-lo en tercer lloc amb el Red Bull, Hamilton s’ha trobat amb el pitjor escenari possible i en només 10 voltes ja cedia cinc segons al líder del Mundial. Verstappen encadenava voltes ràpides i l’Autódromo Hermanos Rodríguez bramava perquè el Checo pressionés el pilot de Mercedes.

Amb un plantejament a només una parada i a l’espera que comencés el ball a boxes, la diferència de Verstappen i Hamilton ja s’acostava als 10 segons i l’anglès ha sigut el primer d’entrar. Un ‘pit-stop’ rapidíssim que no ha aportat res a la carrera. «Els meus pneumàtics estan bé», ha dit per ràdio Max Verstappen, que ha gestionat a la perfecció la situació i ha parat cinc voltes després que el seu rival.

Pérez ha estirat al màxim la seva parada, en la volta 40, per arribar al tram final amb pneumàtics 10 voltes més frescos que els de Hamilton. El mexicà, que en el gran premi de casa ha comptat amb l’impressionant recolzament dels seus compatriotes, buscava superar l’heptacampió i aconseguir un històric doblet de Red Bull. No ho ha aconseguit per ben poc, ja que Hamilton, que s’està jugant la seva vuitena corona, no li ha donat cap oportunitat en un final dramàtic.

Carlos Sainz, sisè a la graella, ha optat per la mateixa estratègia que el Checo i ha retardat el seu ‘pit stop’ al límit (43 voltes) amb la idea d’atrapar Leclerc en el particular duel dels homes de Ferrari pel cinquè lloc, però el madrileny tampoc ha pogut amb el seu company i ha acabat sisè.

Definitivament no era el dia de Bottas, que després de remuntar fins a posicions de punts, ha perdut 11 segons en una lentíssima parada de Mercedes. La col·laboració del finlandès, que aquesta temporada s’acomiada de l’equip, s’ha quedat en una volta ràpida in extremis (1.17.774), que li ha pres a Verstappen i ha restat un punt al neerlandès.

Notícies relacionades

Fernando Alonso ha minimitzat els danys en un cap de setmana de baixes prestacions d’Alpine. Després de caure ahir en la Q1, l’asturià ha aconseguit sortir 12è per la quantitat de sancions (5) entre els pilots que han canviat la unitat de potència a Mèxic. I després d’una arrencada sense brillantor, ha aconseguit remuntar fins a la novena posició, per acabar en zona de punts i novament per davant el seu company Esteban Ocon.

El Brasil, pròxima parada

Amb la segona victòria consecutiva de Verstappen (la tercera a Mèxic per ell), aquesta vegada per davant de Hamilton i Pérez, el duel apassionant que estan tenint el neerlandès de Red Bull i el britànic de Mercedes arribarà més desequilibrat al circuit d’Interlagos, que la setmana que ve acollirà el Gran Premi del Brasil amb ‘Mad Max’ pletòric de moral i consolidat al capdavant de la classificació, ara amb 19 punts de renda.