EL GRAN PREMI DE MÈXIC

Hamilton no vol un final «a l’estil Senna-Prost»

  • «Mai he guanyat un campionat d’aquesta manera i mai ho voldria fer», afirma Lewis, indignat per la comparació

  • «El Max i jo hem estat competint dur tot l’any i és emocionant. Però si s’ha de guanyar o perdre el títol, que sigui dignament», diu

Hamilton no vol un final «a l’estil Senna-Prost»

Mercedes

3
Es llegeix en minuts

Aquest any Lewis Hamilton persegueix la seva vuitena corona de Fórmula 1, que li permetria desempatar amb Michael Schumacher i convertir-se en el pilot més premiat de tots els temps. Però a diferència de temporades anteriors, el Mundial 2021 no està sent precisament un passeig per a l’anglès, que ha vist com Red Bull ja competeix sense complexos amb Mercedes i Max Verstappen s’ha enfilat al liderat del campionat, amb 12 punts d’avantatge a falta de cinc grans premis.

El duel que mantenen Hamilton i Verstappen està sent apoteòsic, i la tensió s’ha anat incrementant al llarg de les 17 carreres disputades, inclosos els dos fortíssims accidents que tots dos van protagonitzar a Silverstone i Monza. Mèxic, aquest cap de setmana, pot ser un punt d’inflexió si Mad Max se surt una altra vegada amb la seva en un circuit que teòricament afavoreix Red Bull.

A l’estil Senna-Prost

El duel d’‘alt voltatge’ entre Hamilton i Verstappen genera comparacions inevitables. Molts aficionats recorden les batalles a matadegolla entre Ayrton Senna i Alain Prost, que al seu dia van marcar un abans i un després en la Fórmula 1. Fins al punt que els títols de 1989 i 1990 es van resoldre per dos accidents entre el brasiler i el francès. Prost i Senna, companys a McLaren, van arribar a la penúltima carrera del Mundial del 89, a Suzuka, sent els únics amb opcions al títol, amb 16 punts d’avantatge per al francès. A set voltes del final, els seus monoplaces es van ‘enganxar’. Prost va haver d’abandonar i Senna va poder continuar després de canviar el morro, però el van desqualificar i el Professor va ser el campió. Una temporada després, amb Prost ja a Ferrari, es va repetir la història al Japó. Senna i Prost van xocar tot just començar. Però aquesta vegada l’abandonament mutu va beneficiar Senna, que va aconseguir el seu tercer títol.

En una entrevista amb el ‘Daily Mail’, el cap de Mercedes, Toto Wolff, va assegurar que si Hamilton i Verstappen arribessin igualats i amb opcions matemàtiques de ser campions a l’últim gran premi de la temporada, a Abu Dhabi (12 desembre), «el pilot que sigui al davant intentarà fer absolutament el mateix que passava en els anys de Senna-Prost. Personalment, mai donaria la instrucció de xocar amb un altre pilot, però si arriben a aquesta última carrera i qui sigui davant guanya el campionat, Max i Lewis competiran durament».

Una batalla ‘neta’

A Hamilton no li agrada gens la teoria de Wolff. Fins i tot posa en dubte que hagi pronunciat exactament aquestes paraules. «No he llegit el que ha dit el Toto, però dubto molt que insinuï que això sigui així», va dir Lewis a la seva arribada a Mèxic. El britànic rebutja de ple qualsevol insinuació al respecte. Es considera per damunt de tot «un campió i un pilot net».

Notícies relacionades

«Mai he guanyat un campionat d’aquesta manera i mai ho voldria fer. Això és el que penso des del meu punt de vista. Soc aquí per guanyar de la manera correcta, és a dir, amb habilitat, determinació i treball dur», afirma Hamilton.

«El Max i jo hem estat competint dur tot l’any i això ha convertit aquesta temporada en la més emocionant des de Déu sap quan. Però tots sabeu com he guanyat els meus campionats en el passat. Sempre vull guanyar el títol de la manera correcta, i si aquest any el perdo, que sigui també de la manera correcta, amb dignitat. Tot el que pots fer és donar-ho tot i treballar tan dur com puguis amb el teu equip. Si no funciona, llavors vius per lluitar un altre dia».