Fórmula 1

Verstappen guanya a Mònaco i Carlos Sainz acaba segon

DPA

Verstappen guanya a Mònaco i Carlos Sainz acaba segon

Carlos Sainz, amb via lliure després del KO de Leclerc i Bottas, ha igualat el seu millor resultat en la Fórmula 1

Verstappen ha aprofitat els conflictes de Hamilton per arrabassar-li el liderat i firmar una victòria de prestigi

3
Es llegeix en minuts

El Gran Premi de Mònaco ha fet un nou gir de guió al Mundial, que després de cinc carreres està encès. Max Verstappen (Red Bull) ha firmat un triomf de prestigi als carrers del Principat i s’ha convertit en el nou líder del campionat, beneficiat pels conflictes de Lewis Hamilton (Mercedes). El britànic ha sortit sisè a la graella, ‘condemnat’ a remuntar en un circuit on avançar és gairebé una missió ‘suïcida’. I malgrat els seus esforços, ha acabat setè. L’eliminació de favorits, –Leclerc, que no ha pogut sortir, i Bottas, llastat per una desgraciada fallada tècnica en la seva parada–, han permès a Carlos Sainz esprémer al màxim la seva oportunitat amb un competitiu Ferrari i concloure segon al podi, igualant el seu èxit més gran en la Fórmula 1 després del GP d’Itàlia de 2020, amb McLaren

Drama per a Leclerc

Charles Leclerc s’ha quedat sense poder defensar la seva primera ‘pole’ a Mònaco. De fet, s’ha quedat sense carrera. Ahir dissabte ja va avisar de la seva infinita mala sort en el gran premi de casa, quan es va accidentar després de marcar el millor crono en classificació, que valia la primera ‘pole’ de la temporada per a Ferrari. Tot just baixar del cotxe va dir que la seva principal preocupació era que la caixa de canvis de l’SF21 s’hagués fet malbé pel fort impacte contra el mur. Ferrari va assegurar que no s’arriscaria amb el motor malgrat tenir la ‘pole’ i que, si descobrien qualsevol anomalia, la substituirien tot i que això comportés una sanció de cinc posicions.

Per quedar-se més tranquils, els de Maranello han realitzat aquest diumenge una doble revisió en la qual no han detectat fallades. Però, quan ha arribat el moment de la veritat, al box de Ferrari ha esclatat el drama. A 40 minuts de l’inici, en la volta d’instal·lació, Leclerc ha començat a alentir en excés el ritme i ràpidament s’ha vist que hi havia un problema al seu monoplaça. Sense temps per reparar el cotxe, el monegasc ha dit adeu a una magnífica oportunitat de victòria.

Verstappen, llançat

Max Verstappen ha heretat la primera posició i amb això gairebé una garantia d’èxit en aquest circuit. Sainz ha arrencat des de la tercera plaça, després de l’holandès i Bottas. La sortida ha sigut neta i ràpidament el de Red Bull ha posat terra pel mig amb els seus rivals directes. A partir d’aquí, els estrategs dels equips han posat en marxa els seus diferents plans de cara a l’única parada prevista, sempre condicionats pel trànsit en aquest traçat.

Bottas ha sigut el primer dels favorits a acusar el desgast dels pneumàtics, amb 50 voltes per davant, però el primer a parar ha sigut Hamilton, que ha aprofitat al màxim la finestra de trànsit i ha tornat a pista vuitè. El finlandès s’ha aturat una volta més tard i s’ha consumat el desastre. Una roda del W12 s’ha quedat encallada, amb la qual cosa després de diversos intents desesperats per resoldre el problema, Mercedes no ha tingut més remei que retirar Bottas de carrera. Sainz ascendia automàticament a la segona plaça.

El madrileny, amb prou marge, ha parat a la volta 33 i sense incidències, amb la qual cosa ha assegurat la posició i ha tornat a pista a 6 segons de Verstappen. Sainz ha mantingut el gran ritme de carrera que ja va evidenciar des dels lliures de dijous i s’ha acostat a Verstappen, a poc més de 2 segons, tot i que l’holandès, crescut davant la possibilitat d’assaltar el liderat del Mundial, no s’ha deixat sorprendre per Carlos.

Notícies relacionades

Per darrere, saltaven espurnes en la batalla de Lando Norris (McLaren) i ‘Checo’ Pérez (Red Bull) pel tercer lloc. El mexicà, que sortia novè, s’ha reivindicat amb una gran actuació al Principat, igual com Sebastian Vettel (Aston Martin), que ha firmat el seu millor resultat des de començament d’any, tancant el ‘top cinc’. Fernando Alonso poc ha pogut fer per resoldre la seva nefasta classificació de dissabte, tot i que ha millorat la posició de graella (17è) per finalitzar en una discreta 13a plaça. Pobre balanç per a l’asturià en un circuit en el qual atresora dues victòries i on aquest cap de setmana no han estat a l’altura ni ell ni el seu Alpine.

Fins aquí el GP de Mònaco en directe ‘online’, la pròxima cita del mundial de Fórmula 1 serà el pròxim 6 de juny amb motiu del GP d’Azerbaidjan al circuit de Baku. Serà fins aleshores. Salutacions

Actualitzar

Fa 1068 dies

Tiene lugar la ceremonia de entrega de trofeos para los vencedores.

Fa 1068 dies

Lando Norris (McLaren): No se ni que decir. Es gracia a estos chicos es un sueño estar en un podio aquí. Hemos tenido un poco de suerte, un buen pilotaje y un buen coche. Es especial aquí.

Carlos Sainz (Ferrari): Si, es un gran resultado. Tenemos que estar orgulloso del coche y del equipo. Tenía muy buen coche hoy y el equipo se lo merecía.

Max Verstappen (Red Bull): Sin duda es muy especial en Mónaco, es mi primera vez en el podio. Nunca sabes que va a suceder. Ha sido fácil para mí.

Fa 1068 dies

FINAL.

Max Verstappen gana el GP de Mónaco. Carlos Sainz (Ferrari) segundo y Lando Norris tercero.

Verstappen consigue su primera victoria en el trazado de Mónaco.

Fa 1068 dies

ÚLTIMA VUELTA.

Fa 1069 dies

5 VUELTAS PARA EL FINAL.

Fa 1069 dies

Vuelta 70/78. Hamilton aprieta para no ser adelantado por Max Verstappen.

Fa 1069 dies

Vuelta 69/78. Parada de Lewis Hamilton con un Pit Stop de (2.9). El piloto británico en la séptima posición.

Fa 1069 dies

Vuelta 68/78. No hay sanción para Stroll.

Fa 1069 dies

Vuelta 67/78. Carlos Sainz comunica por radio que tienen mejor greining. Tsunoda entra en el Pit Lane y monta neumáticos blandos con un Pit top de (2.7).

Fa 1069 dies

Vuelta 65/78. Lando Norris (McLaren) comunica por radio que no tiene más ritmo cuando marcha en la tercera posición.

Fa 1069 dies

15 VUELTAS PARA EL FINAL.

Fa 1069 dies

Vuelta 62/78. Se mantienen las posiciones en la cabeza de carrera. Max Verstappen (Red Bull) primero, Carlos Sainz, segundo y Lando Norris (McLaren).

Bajo investigación Lance Stroll por sobrepasar la línea amarilla a la salida del Pit Stop.

Fa 1069 dies

20 Vueltas para el final.

Fa 1069 dies

Vuelta 55/78. Carlos Sainz (Ferrari) aumenta el ritmo de carrera. El piloto madrileño mantiene la segunda posición.

Fa 1069 dies

Vuelta 51/78. Lando Norris (McLaren) adelanta a su compañero de equipo Daniel Ricciardo con vuelta perdida.

Fa 1069 dies

Vuelta 49/78. Max Vertappen (Red Bull) que continúa líder, está haciendo una carrera sin arriesgar.

Fa 1069 dies

Vuelta 44/78. Max Verstappen (Red Bull) se mantiene líder en carrera seguido de Carlos Sainz (Ferrari) y Lando Norris (McLaren) en la tercera posición. Hamilton marcha séptimo y Alonso (Alpine) undécimo

Fa 1069 dies

Vuelta 42/78. Bandera blanca y negra para Mick Schumacher (Haas) por sobrepasar los límites de la pista.

Fa 1069 dies

Vuelta 40/78. Radio Sainz: El piloto se queja de los paneles azules en la pista.

Fa 1069 dies

Vuelta 37/78. Parada de Ricciardo (Renault). El piloto australiano sale en la decimotercera posición tras su cambio de neumáticos.

Fa 1069 dies

Vuelta 36/78. Entra Checo Pérez en el Pit Lane con un Pit Stop de (2.8). El piloto mejicano sale en la cuarta posición por detrás de Lando Norris (McLaren).

Fa 1069 dies

Vuelta 34/78. Entra Verstappen a cambiar neumáticos con un Pit Stop de (2.0). El piloto holandés sale en la segunda posición.

Fa 1069 dies

Vuelta 34/78. Se prepararan en Red Bull para la entrada de Verstappen en el Pit Lane. Hamilton se queja por radio de haber entrado a cambiar neumáticos el primero.

Fa 1069 dies

Vuetla 32/78. Carlos Sainz entra en el Pit Lane y monta neumáticos duros con un Pit Stop de (2.7) sale en la tercera posición detrás de Checo Pérez.

Fa 1069 dies

Vuelta 31/78. Bottas entra en el Pit Lane. Problemas en Mercedes en el cambio de neumáticos. No pueden sacar la rueda trasera izquierda. El piloto continúa en el Pit Lane. Bottas lo van a retirar. Le retiran el volante al Mercedes. Bottas fuera de carrera.

Fa 1069 dies

Vuelta 30/78. Hamilton entra en el Pit Lane y monta neumáticos duros en un Pit Stop bueno de (2.2). El piloto británico sale en la octava posición.

Fa 1069 dies

Vuelta 28/78. Carlos Sainz (Ferrari) empieza a apretar a Bottas con problemas en los neumáticos.

Fa 1069 dies

Vuelta 26/78. Baja el ritmo de Valtteri Bottas (Mercedes). Max Verstappen (Red Bull) que mantiene la primera posición, aumenta la distancia Bottas.

Radio Bottas: Desde su Box, le avisan de que a los neumáticos no les queda mucho.

Fa 1069 dies

Vuelta 23/78. Los neumáticos empiezan a caer. Los tiempos por vuelta ya no son tan rápidos.

Fa 1069 dies

Vuelta 22/78. Valtteri Bottas (Mercedes) comunica que el neumático delantero izquierdo está empezando a caer.

Fa 1069 dies

Vuelta 21/78. Se mantienen las posiciones en la cabeza de carrera. Verstappen primero, Bottas segundo y Carlos Sainz (Ferrari) en la tercera posición. Lewis Hamilton (Mercedes) mantiene la sexta plaza y Alonso (Alpine) decimocuarto.

Fa 1069 dies

Vuelta 19/78. Bandera blanca y negra para Lando Norris (McLaren) por sobrepasar los límites de la pista en la curva 10. La curva a la salida del túnel. Es el segundo aviso, la próxima vez, el piloto será sancionado.

Fa 1069 dies

Vuelta 16/78. Radio Bottas: Le preguntan al piloto cuanto ritmo tiene en carrera??

Fa 1069 dies

Vuelta 14/78. Bandera blanca y negra para Mazepin (Haas) por sobrepasar los límites de la pista en la curva 10.

Fa 1069 dies

Vuelta 12/78. Max Verstappen (Red Bull) aumenta el ritmo. Bottas y Sainz aprietan también. Todos los pilotos con neumáticos blandos. En pocas vueltas los monoplazas empezaran a entrar en el Pit Lane para cambio de neumáticos.

Fa 1069 dies

Vuelta 9/78. Vuelta rápida de Lando Norris (McLaren) con un tiempo de (1.16.655).

Fa 1069 dies

Vuelta 8/78. Buen ritmo de carrera para Carlos Sainz (Ferrari).

Fa 1069 dies

Vuelta 5/78. Vuelta rápida de Valtteri Bottas (Mercedes) con un tiempo de (1.17.154).

Fa 1069 dies

Vuelta 3/78. Vuelta rápida de Max Verstappen con un tiempo de (1.17.480). El piloto holandés mantiene la primera posición.

Fa 1069 dies

Se apaga el semáforo. Arranca la carrera.

Vuelta 1/78. Carlos Sainz sale en la tercera posición. No hay toques en la salida. Verstappen sale primero y se marcha. Bottas en la segunda posición. Alonso decimocuarto.

Fa 1069 dies

Los pilotos se colocan en sus posiciones en la parrilla de salida.

Fa 1069 dies

Arranca el GP de Mónaco.

Empieza la Formation Lap.

Fa 1069 dies

Se retiran las lonas de los neumáticos en los monoplazas

Fa 1069 dies

Tres minutos para el inicio de la carrea.

Carrera a 78 vueltas

Fa 1069 dies

Los pilotos se preparan para el inicio de la carrera.

Los pilotos mantienen sus posiciones de salida en la parrilla pero con un piloto menos.

Verstappen saldrá segundo pero sin nadie delante. Carlos Sainz, cuarto, Hamilton septimo y Fernando Alonso saldrá decimoséptimo.

Fa 1069 dies

El problema del Ferrari de Leclerc ha sido daños en el palier izquierdo que es imposible reparar para empezar la carrera.

Fa 1069 dies

Pilotos, técnicos y personalidades sobre el trazado urbano de Monte- Carlo.

Fa 1069 dies

Suena el himno de Mónaco.

Fa 1069 dies

Los problemas en la caja de cambios de Charles Leclerc durante la vuelta de formación dan a Max Verstappen la oportunidad de salir primero. Ferrari retira el coche del piloto monegasco y no saldrá en el GP de Mónaco.

Fa 1069 dies

Falla la caja de cambios en el Ferrari de Charles Leclerc y no podrá disputar la carrera.

Fa 1069 dies

El Pit Lane está abierto y Charles Leclerc con problemas en el monoplaza dentro de su Box. El piloto monegasco. La FIA comunica que envían a un comisario al Box de Ferrari para verificar que están cambiando en el monoplaza.

Fa 1069 dies

El GP de Mónaco, es la quinta prueba puntuable del mundial de Fórmula 1 2021 que se disputa en el circuito urbano de Monte-Carlo.

Fa 1069 dies

Buenos tardes, empezamos la retransmisión en directo online del Gran Premio de Mónaco de Fórmula 1.

Carregar més