Fórmula 1

31 GP a Montmeló... ¿Serà l’últim?

  • El contracte amb Liberty Media, que va ser prolongat només per una temporada, acaba aquest cap de setmana i la incertesa es manté de cara al 2022 i anys venidors

  • La incertesa política no ajuda, però el Circuit treballa amb l’ànim de mantenir una prova que ja és un clàssic al calendari

31 GP a Montmeló... ¿Serà l’últim?
1
Es llegeix en minuts

El Circuit de Catalunya compleix aquest cap de setmana el 31è GP d’Espanya de F1 ininterromput, una gesta que només superen tres traçats europeus del calendari –Hungaroring, Monza i Silverstone– i l’efemèride arriba en un moment en què s’han generat molts dubtes sobre la seva continuïtat. S’ha convertit en la pregunta del milió de dòlars.

«Honestament, no crec que aquest sigui l’últim Gran Premi que es faci a Espanya. Tinc l’esperança que hi haurà futur per a la carrera de Barcelona. Hem fet molts tests d’hivern aquí i per a la F1 crec que ha sigut molt bo venir a Espanya durant aquestes últimes dècades. Molts patrocinadors s’han unit a la disciplina, es va crear un equip, ara hi ha dos pilots espanyols una altra vegada a la graella. Intento pensar en positiu respecte al futur d’aquest Gran Premi, tot i que òbviament no és a les meves mans, és només una esperança», va apuntar aquest dijous Fernando Alonso.

25 milions de cànon

L’esperança i optimisme d’Alonso és compartida per molts pilots de la graella, però la inquietud és notable quan la discussió es trasllada als despatxos. Liberty Media, que té un calendari de 23 carreres, té cua per formar part d’un espectacle que està de moda. El cànon que cal pagar és d’uns 25 milions de dòlars, una xifra molt elevada i que obliga el Govern de la Generalitat a tapar forats cada any.

Notícies relacionades

El balanç entre beneficis i costos es decanta clarament pel primer, però qui governa les institucions no sembla predisposat a continuar invertint i fa anys que es van donant llargues a l’hora de renovar l’acord. La prolongació del contracte es negocia, però no es concreta i fa dos anys que tenim un acord de mínims.

Liberty Media, que np s’ha pres gens bé que aquí es tanquessin les portes als fans mentre al Godó es permetia l’entrada a mil aficionats, vol un contracte a mitjà termini –de tres a cinc anys– o hi haurà canvis tot i que es tracta d’un dels circuits emblemàtics del calendari. La llista d’espera és llarga. La presència a última hora de mil abonats és una mostra de bona voluntat cap a un promotor que vol cobrar el que estipula el contracte.