EL TETRACAMPIÓ ENCARA NO ES JUBILA

Vettel correrà amb Aston Martin a partir del 2021

El tetracampió alemany oficialitza l'acord amb Racing Point que deixa Txec Pérez sense seient

rozas54789668 formula one f1   italian grand prix   autodromo nazionale mo200910112501

rozas54789668 formula one f1 italian grand prix autodromo nazionale mo200910112501 / POOL

2
Es llegeix en minuts
Miguel Martínez

El contracte entre Sebastian Vettel i Racing Point es va tancar ja fa dos mesos. Es tracta d’un contracte anomenat ‘multianual’, en principi, de tres temporades, però que dona opció a les dues parts a decidir el seu futur al final de cada any. Només faltava que l’equip amb base a Silverstone arribés a un acord per acomiadar Checo Pérez. Set milions d’euros han saldat el compte amb el mexicà, que es queda sense seient en l’F-1. Vettel s’ha obert pas per aferrar-se a un volant al Gran Circ en un equip que el multimilionari Lawrence Stroll va comprar per assegurar una plaça per al seu fill Lance.

Company del fill del duel

L’adinerat canadenc ha anat comprant cada un dels equips en què ha militat el seu fill des de les categories inferiors. Fa mesos va comprar, a més, la fàbrica i marca d’esportius Aston Martin, el nom que rebrà l’any que ve l’equip de F-1 que va començar com Jordan en els 90 i va seguir com Midland, Spyker, Force India i, finalment, Racing Point.

Vettel serà la imatge de la marca de d’esportius i el pilot que compartirà garatge amb el joven Lance, no exempt de velocitat, per molt que el seu pare hagi costejat en gran la seva carrera. Vettel va debutar amb BMW en el GP dels Estats Units del 2007, va passar per Toro Rosso el 2008 i va aconseguir quatre títols mundials amb Red Bull entre el 2009 i el 2014, abans de passar a Ferrari el 2015, on a finals d’aquesta temporada completarà sis temporades marcades per la seva caiguda de rendiment en els últims anys.

La felicitat de Vettel

Notícies relacionades

«Estic encantat de poder anunciar que, amb vista al 2021, passaré a córrer per a Aston Martin. És una nova aventura amb una marca de cotxes llegendària», afirma el pilot d’Heppenheim, de 33 anys en una nota oficial. «Estic impressionat amb els resultats assolits per l’equip aquest any, i m’atreveixo a dir que el futur encara serà més brillant», afegeix el d’Heppenheim.

Pérez va utilitzar les xarxes socials per avançar la seva sortida de l’equip al qual aquests anys ha aportat talent i patrocinadors que van evitar el col·lapse financer de l’estructura. «En aquesta vida tot té un principi i un final, i la meva etapa en aquest equip arriba a la seva conclusió. És dur perquè hi vaig fer una aposta personal, i perquè vam ser capaços de superar molts obstacles. Em sento orgullós d’haver pogut contribuir a salvar molts llocs de treball de companys».