decisió de l'escuderia

Els Mercedes lluiran una franja negra en lluita contra el racisme

«Hem d'aprofitar el que està passant per educar-nos en termes d'igualtat i inclusió», afirma Lewis Hamilton, l'estrella de l'equip

segea53927968 file photo  formula one f1   pre season testing   circuit de200629161348

segea53927968 file photo formula one f1 pre season testing circuit de200629161348 / Albert Gea

1
Es llegeix en minuts

L’escuderia Mercedes ha presentat aquest dilluns una nova franja negra per a la temporada 2020, que comença aquest cap de setmana a Àustria, en recolzament del moviment antiracisme ‘Black Lives Matter’. «El racisme i la discriminació no tenen cabuda en la nostra societat, en el nostre esport ni en la nostra escuderia. Això és una cosa en què creiem fermament a Mercedes», ha explicat el responsable de l’equip, Toto Wolff, en un comunicat oficial.

«No obstant, tenir les conviccions correctes i l’estat d’ànim adequat no és suficient si ens quedem en silenci. Desitgem utilitzar la nostra veu i la nostra plataforma global per defensar el respecte i la igualtat. Les fletxes de plata es pintaran en negre per a tota la temporada 2020 per mostrar el nostre compromís per aconseguir més diversitat en el nostre equip i el nostre esport», afegeix el comunicat de Mercedes.

L’opinió de Hamilton

Notícies relacionades

L’estrella de l’equip, Lewis Hamilton, ha lamentat que els altres pilots del Mundial haguessin estat en silenci després de la mort de George Floyd i també s’ha queixat que el seu esport estigués «dominat per blancs». Per aquesta raó, el sis vegades campió del món ha elogiat aquest dilluns la decisió del seu equip. «És tan important que aprofitem el que està passant per educar-nos, ja siguin individus, marques o empreses, a fi de realitzar canvis significatius en termes d’igualtat i inclusió», ha dit Hamilton.

La temporada 2020 comença aquest diumenge, 5 de juliol, al Red Bull Ring a Spielberg, Àustria, tres mesos i mig després de la cancel·lació del Gran Premi d’Austràlia a causa de la pandèmia de coronavirus.