EL GP D'AUSTRÀLIA DE F-1

Hamilton, contra el GP: «A la F-1 només li interessen els diners»

«És increïble que siguem aquí quan s'ha suspès tot, fins i tot l'NBA. Està clar que els diners són el rei», assenyala el campioníssim de F-1

Grans mesures de seguretat al pàdoc de Melbourne davant el temor que proliferin els casos de coronavirus en el primer GP de la temporada

rozas52748807 formula one f1   australian grand prix   melbourne grand pri200312073741

rozas52748807 formula one f1 australian grand prix melbourne grand pri200312073741 / LOREN ELLIOTT

3
Es llegeix en minuts
Miguel Martínez

Cinc membres de dos equips de F-1 continuen aïllats als seus hotels amb símptomes de coronavirus. L’hotel Albert Park, annex al circuit de Melbourne, ha sigut tancat i posat en quarantena arran d’un positiu d’un hoste... El Govern d’Austràlia i de l’estat de Victòria van decidir celebrar el GP de F-1 tant sí com no, però molts es pregunten si ha sigut una decisió correcta. «És increïble que siguem aquí quan s’ha suspès tot, fins i tot l’NBA. Està clar que els diners són el rei», critica Lewis Hamilton, la gran estrella del Gran Circ.

«Importen els diners. És impactant», va insistir l’hexacampió en la roda de premsa oficial.  «Estic molt sorprès que siguem tots aquí, que siguem en una roda de premsa i que hi hagi tants aficionats a la pista. Tothom està responent, potser massa tard, però la F-1 continua funcionant», afegeix el pilot de Mercedes que a l’hivern passat va donar una important quantitat de diners al Govern australià per combatre els efectes dels devastadors incendis.

Falsos positius a Renault

Mentre que la infecció en el personal de Renault va ser una falsa alarma, aquest dijous s’han doblat les persones amb símptomes a l’equip Haas, i continua aïllada una altra persona de McLaren. En total en són cinc, a l’espera de les proves. «Hauríem de tenir els resultats a la tarda. Fins aleshores, no sé res, no vull especular. No soc metge. Espero que donin negatiu i continuem com volem», explica Gunther Steiner, cap de Haas, per a qui no hi ha un pla B en cas d’infecció.  «Els plans alternatius són complicats, perquè ningú pot venir fins aquí, ni per temps, ni per permís. Necessitem seguir endavant d’alguna manera. En la competició, sempre trobes solucions, però primer vull tenir el problema abans de trobar la solució».

La celebració del gran premi està en perill i no només es tracta de l’operativitat d’alguns equips. Brett Sutton, responsable de Salut de l’estat de Victòria, explica que, «si tots són negatius i si tots els altres amb símptomes donen negatiu i han estat en contacte amb la resta de l’equip, llavors puc dir que podran seguir endavant. Però, si són positius i s’han relacionat amb molts d’altres, llavors tots aquests contactes necessiten ser posats en quarantena. Serà una qüestió de si tenen prou personal per continuar o no», va dir.

Els periodistes no poden acostar-se a menys d’un metre dels pilots. S’ha prescindit dels ‘selfies’ i els autògrafs al famosíssim passeig per Alber Park per arribar a un pàdoc on abunden els expenedors de desinfectants i ningú es dona la mà... Fins i tot s’han suspès molts dels anomenats preesdeveniments, accions publicitàries dels equips amb els seus pilots per Melbourne durant l’inici de setmana.

Problemes per al GP de Vietnam

Notícies relacionades

El GP d’Austràlia està en perill, el pròxim de està previst a porta tancada i cada vegada té més pinta que se suspendrà el següent al Vietnam. Avui el Govern de Hanoi ha prohibit l’entrada al país d’espanyols, o el que és el mateix, Carlos Sainz no podria entrar al país. «No celebrarem un gran premi si hi ha un pilot o un equip que no hi pugui competir», va dir Ross Brawn, cap tècnic de la FOM, l’organització propietària dels drets de la F-1.

El pilot espanyol no arriba tan lluny; simplement posa en dubte fins i tot la celebració de la carrera a Austràlia. «Necessitarem una mica de sort per mantenir la carrera; tothom coneix la rapidesa amb què es desenvolupa tot això. Només el temps dirà si fer això és el correcte o no. Jo estic preocupat, com tots els integrants del pàdoc. No som part de cap Govern i desafortunadament hem de confiar una mica en tot el que ens diguin altres persones», explica el madrileny.