DECISIÓ OFICIAL

La fórmula 1 prescindeix de les hostesses

"El costum és contrari a les actuals normes socials", diu l'empresa propietària de la competició

La fórmula 1 prescindeix de les hostesses

SRDJAN SUKI (EFE)

1
Es llegeix en minuts

El costum de fer servir hostesses a la graella de sortida per aguantar cartells o acompanyar els pilots "és contrària a les actuals normes socials" i no està en consonància amb "els nous valors" que vol reflectir la fórmula 1, i per això aquesta figura desapareixerà aquesta mateixa temporada, ha anunciat la corporació Liberty Media, propietària de la competició.

"Encara que la pràctica de fer servir noies a la graella ha sigut un costum en els grans premis de fórmula 1 durant dècades, sentim que aquest costum no casa amb els nostres nous valors i clarament és contrari a les actuals normes socials", ha indicat el director gerent d'operacions comercials del campionat, l'alemany Sean Bratches, en un comunicat.

Un any de debat

Notícies relacionades

La nova política entrarà en vigor "amb el començament de la temporada 2018" i també s'aplicarà a totes les proves d'altres categories que estiguin programades durant els caps de setmana del calendari de la fórmula 1. Bratches afegeix que feia un any que intentaven localitzar "les àrees que necessitaven una posada al dia" en la fórmula 1 i la presència de les hostesses a la graella de sortida era una d'aquestes àrees.

"La fórmula 1 considera que el temps que els equips i els pilots passen a la graella abans de la sortida és un moment de celebració, en què els convidats i diferents actors es poden sumar a l'espectacle d'un Gran Premi i permetre als patrocinadors i socis mostrar els seus països i els seus productes", afegeix la nota. El Gran Premi d'Austràlia, el 25 de març, donarà la sortida a la nova temporada de carreres.