Vettel guanya a Bahrain i ja lidera el Mundial de F-1

Hamilton i Bottas, els pilots de Mercedes, van escortar el tetracampió alemany al podi

rozas38077351 ferrari s german driver sebastian vettel steers his car duri170416181558

rozas38077351 ferrari s german driver sebastian vettel steers his car duri170416181558 / ANDREJ ISAKOVIC

1
Es llegeix en minuts
Miguel Martínez

Segon triomf de Ferrari. Segona gran actuació, fantàstica i molt poderosa, de l'alemany Sebastian Vettel. Segona demostració que aquest any la Scuderia va molt seriosament en el Mundial de F-1. Vettel i la firma de Maranello van tornar a derrotar Mercedes, el britànic Lewis Hamilton i el finlandès Valtteri Bottas amb la mateixa estratègia que van utilitzar en el traçat urbà de Melbourne, és a dir, sortint per darrere d'ells (aquesta vegada Vettel arran i intercalat entre el lider i poleman Bottas i el campió del món) i entrant abans que ells a fer el primer canvi de rodes. Després, els Mercedes van aprofitar l'aparició del cotxe de seguretat, però el tetracampió alemany, amb mans magistrals, va defensar amb autoritat l'avantatge adquirit, veient com els dos Mercedes es barallaven entre ells per les altres posicions del podi i, al final, Hamilton, a pesar de la sanció de cinc segons que va patir per alentir la seva entrada a box davant Danie Ricciardo, va acabar segon i Bottas, tercer.

EL VIACRUCIS D'ALONSO

A la victòria de Vettel a Austràlia, Hamilton hi va respondre amb un triomf a la Xina però avui, en la nit de Bahrain, Vettel, que s'ha mostrat molt sòlid (per descomptat, moltíssim millor que el seu company Kimi Raikkonen), ha demostrat que aquest any és, sens dubte, un ferm aspirant, amb enorme autoritat i, sobretot, sabedor que posseeix un gran monoplaça per poder aspirar a tot en qualsevol traçat.

Notícies relacionades

Per darrere, mentre el jove canadenc Lance Stroll (Williams), xocava, al no veure'l sortir del seu boxs, amb Carlos Sainz (Toro Rosso) i el deixava fora de carrera, Fernando Alonso (McLaren-Honda) lluitava pels punts, impotent, davant el rus Daniel Kvyat (Toro Rosso) i l'anglès Jolyon Palmer (Renault). El bicampió espanyol va tornar a patir un altre abandonament perquè, al final, va tornar a trencar-se el motor Honda nou que li van posar per a aquesta carrera.

Mundial de pilots de F-1: 1. Sebastian Vettel (Alemanya, Ferrari), 68 punts; 2. Lewis Hamilton (GBr, Mercedes), 61 punts; 3. Valtteri Bottas (Finlàndia, Mercedes), 38 punts; 4. Kimi Raikkonen (Finlàndia, Ferrari), 34 punts; 5. Max Verstappen (Holanda, Red Bull), 25 punts.