El McLaren d'Alonso s'avaria en la primera volta

El flamant MCL32 pateix problemes al circuit d'oli i fa diverses hores que està detingut al seu taller

eprozas37471998 mclaren driver fernando alonso of spain takes a curve during170227122922

eprozas37471998 mclaren driver fernando alonso of spain takes a curve during170227122922 / Francisco Seco

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

El debut del McLaren-Honda no podia haver sigut pitjor, ja que Fernando Alonso només ha pogut fer una volta, la denominada d'instal·lació, és a dir, de presa de contacte, abans de començar a rodar de debò en el primer test de la temporada al Circuit de Catalunya. Alonso ha sigut immediatament avisat per ràdio des del mur d'Honda perquè tornés al box, ja que s'havia detectat una fuga d'oli, que requereix diverses hores de reparació. És més, ningú sap, en aquests moments, si el bicampió espanyol, que és l'encarregat de provar el nou monoplaça, podrà tornar a pista al llarg d'aquesta primera jornada.

MINUTS DE FILMACIÓ

Es dona la circumstància que Alonso va rodar, aproximadament uns 100 quilòmetres, ahir en el que es denomina filming day, és a dir, una jornada dedicada a gravació de vídeos i anuncis. Durant aquest entrenament de diumenge, el McLaren-Honda no va patir cap problema. “Necessitarem una investigació completa i, tractant-se d'una avaria que està situada en un lloc complex, necessitarem diverses hores per solucionar-la”, ha assenyalat una font d'Honda, que aquest any ha construït un motor totalment nou, basant-se en l'exitosa experiència de Mercedes.

Honda reconeix  que l'avaria, al McLaren-Honda, és delicada i necessitaran diverses hores per solucionar-la

AVARIA AL RED BULL

Notícies relacionades

No només el McLaren-Honda ha tingut problemes, també el sofisticat Red Bull RB13, pilotat per l'australià Daniel Ricciardo, ha hagut d'aturar-se al box per un problema als seus sensors aerodinàmics. L'avaria del cotxe austríac no sembla, ni de bon tros, tan problemàtica com la de l'MCL32 d'Alonso.

De moment, el finlandès Valtteri Bottas (Mercedes, 1.23.169 minuts) manté el millor crono, dvant del Ferrari de l'alemany Sebastian Vettel i el Force India del mexicà Sergio Checo Pérez. Els altres provadors d'aquest primer dia són Lewis Hamilton (Mercedes), a la tarda, Felipe (Williams), Carlos Sainz (Toro Rosso), Nico Hulkenberg (Renault), Marcus Ericcson (Sauber) i Kevin Magnussen (Haas).