Mercedes reconeix que Alonso és la primera opció

Toto Wolff confirma a la cadena Sky Sport TV que la candidatura del bicampió espanyol és la més important

rozas36509569 kma03  motegi  japan   04 12 2016   spanish formula one driv161206112751

rozas36509569 kma03 motegi japan 04 12 2016 spanish formula one driv161206112751 / KIMIMASA MAYAMA

3
Es llegeix en minuts
MIGUEL MARTÍNEZ

Mercedes segueix donant-hi voltes, martiritzant-se, per buscar el substitut del campió alemany Nico Rosberg, que els va deixar plantats quan es va proclamar nou campió del món de F-1 i va igualar el seu somni, posseir el mateix títol que el seu pare Keke Rosberg (Williams-Ford Cosworth, 1982). La reunió que hi ha hagut ahir a la seva seu de Brakley (Anglaterra), a la qual van anar Toto WolffNiki LaudaPaddy Lowe i altres responsables d'enginyeria i gestió, va acabar en fumata negra ja que encara no saben a qui escollir, tot i que sí que s'intueix.

Tot sembla indicar que només hi ha dues opcions sobre la taula: o el bicampió espanyol Fernando Alonso, amb contracte en vigor amb McLaren-Honda, o el corredor de l'escuderia alemanya, l'alemany Pascal Wehrlein, de 22 anys. Segons totes les informacions, Wolff, màxim cap, defensa la candidatura d'Alonso, mentre que la seva mà dreta, el mític Lauda, apostaria, segons sembla, per Wehrlein.

Tom Wolff

CAP DE MERCEDES

"Estem considerant l'opció d'Alonso. És un pilot que respecto molt. El problema és que té contracte en vigor amb McLaren"

PARAULA DE WOLFF

Wolff ha reconegut avui, a la cadena de televisió de pagament Sky, que Alonso figura al primer lloc de les seves opcions. “Estem considerant l'opció d'Alonso. És un pilot que respecto molt. Té talent, velocitat i experiència. Ho té tot", explica Wolff, que reconeix que “el que és dolent és que Fernando té contracte amb McLaren i això ens obliga a explorar també altres opcions".

Si Mercedes no va triar ahir Wehrlein, és perquè vol esgotar les opcions amb Alonso i tant Wolff com Lauda segueixen amb opinions diferents.  Això sí, sembla que l'elecció ja és cosa de dos pilots. Wehrlein ha sorgit del programa de Mercedes i va pilotar per a Manor F-1 la temporada recentment finalitzada. L'escuderia campiona ha deixat de pensar ja en la possibilitat de sondejar qualsevol dels dos pilots de Red Bull, l'australià Daniel Ricciardo i la jove estrella holandesa Max Verstappen, tots dos amb contracte en vigor i amb cap interès a deixar-los sortir per part de l'escuderia de begudes energètiques. Valteri Bottas, ara a Williams, però representat per Wolff, també va entrar en els càlculs de Mercedes.

MCLAREN, TRANQUIL·LA

Notícies relacionades

La possibilitat que Alonso se'n vagi a Mercedes no sembla preocupar McLaren. Zaaka Brawn, nou director executiu de l'escuderia britànica, ha deixat clar que no creu que Alonso deixi l'escuderia per a la temporada 2017. "Tenim un contracte amb Fernando i ell és feliç", va dir Brawn, també en una conversa amb Sky F-1 TV. “Òbviament, ell vol guanyar carreres, com nosaltres, però no estic preocupat per aquest escenari".

Alonso sempre  firma contractes que li permetin escapar-se si té una altra opció millor

Per la seva part, Eric Boullier, cap d'equip de McLaren, es va mostrar impactat davant la notícia de la retirada de Rosberg, però tampoc considera que Alonso deixi Woking per posar rumb a Brackley. "Fernando té contracte amb nosaltres i no crec que fos un bon moviment, en un any com aquest, anar a lluitar contra Lewis que se sent com a casa a Brackley", va apuntar. Alonso té contracte amb McLaren fins a finals del 2017 i hauria de resoldre aquest document amb McLaren en cas de ser l'elegit per Mercedes. Des del seu traumàtic any a McLaren el 2007, Alonso sempre s'ha buscat clàusules per poder sortir dels equips amb què va firmar després: Renault, Mercedes i ara McLaren. De fet va marxar de Ferrari abans de finalitzar contracte, i ho va fer resolent el contracte de forma unilateral a finals del 2014, quan el seu contracte expirava a finals del 2016.