McLaren no veu motius perquè Alonso se'n vagi a Mercedes

"Tenim un contracte amb Fernando i ell és feliç", diu Zak Brown, el substitut de Ron Dennis al capdavant de l'escuderia britànica

 

  / KIMIMASA MAYAMA

2
Es llegeix en minuts
MIGUEL MARTÍNEZ

Els moviments i converses que inclouen Fernando Alonso com un dels candidats a substituir Nico Rosberg a Mercedes no preocupen McLaren. Zak Brawn, nou director executiu de l'escuderia, ha deixat clar que no creu que el bicampió del món asturià deixi l'equip la temporada 2017. "Tenim un contracte amb Fernando i ell és feliç", ha dit Brawn en una entrevista amb Sky Sports F1. "Òbviament, ell vol guanyar carreres, com nosaltres, però no estic preocupat per aquest escenari".

Zak Brawn

DIRECTOR EXECUTIU DE McLAREN

"Alonso vol guanyar carreres, com nosaltres, però no estic preocupat pel fet que el tempti anar a McLaren"

Per la seva banda, Eric Boullier, cap d'equip de McLaren-Honda, es va mostrar impactat per la notícia de la retirada de Rosberg, però tampoc considera que Alonso deixi Woking per anar cap a Brackley. "Hi ha rumors, però tenim un contracte en vigència. No crec que fos un bon moviment en un any com aquest. No veig que a Fernando li pugui interessar anar a lluitar contra Lewis, que se sent com a casa a Brackley", va apuntar.

CONTRACTE EN VIGOR

Alonso té contracte amb McLaren fins a finals del 2017 i hauria de resoldre aquest acord amb McLaren, si fos l'elegit per Mercedes. Des del seu traumàtic any a McLaren el 2007, Alonso sempre s'ha buscat clàusules per poder sortir dels equips amb què va firmar després: Renault, Mercedes i, ara, McLaren. De fet se'n va anar de Ferrari abans de finalitzar el contracte, i ho va fer resolent el contracte de forma unilateral a finals del 2014, quan el seu contracte expirava a finals del 2016.

Després de les seves desavinences  amb Hamilton a McLaren, Alonso sempre firma contractes que pugui trencar quan ell vulgui

Notícies relacionades

Encara no n'ha transcendit res de la reunió que se celebra avui, dilluns, a Brakley, seu de Mercedes F-1, entre Toto Wolff, Niki Lauda, Paddy Lowe i altres responsables d'enginyeria i gestió per elegir el substitut de Rosberg. Alonso, com a bicampió del món i home fort per enfrontar-se a Lewis Hamilton; o Pascal Werlein, el pilot jove i del programa Mercedes que va pilotar per a Manor F-1 la temporada finalitzada recentment, són les opcions més probables, encara que no les úniques.

Sembla més complicat que puguin comptar amb un dels pilots de Red Bull, Daniel Ricciardo i Max Verstappen, tots dos amb contracte en vigor i amb cap interès a deixar-los sortir per part de l'escuderia de begudes energètiques. Valtteri Bottas, ara a Williams, però representat per Toto Wolff, és una altra de les opcions que més ha sonat les últimes hores.